Новини, Общество|10.03.2017 15:00

Областният: Най-важната задача е нормалното протичане на изборите!

снимка: Областна администрация – Габрово

Областният управител Иванка Баева присъства на отчета – анализ на резултатите от дейността на Областната дирекция на МВР – Габрово през изминалата 2016 година. Покана към Баева отправи директорът на Дирекцията Борислав Бончев.

В срещата участваха заместник – директорът на ГД „Национална полиция“ ст. комисар Благородна Макева и заместник – окръжният прокурор на ОП-Габрово Жени Шикова.

Анализирани бяха всички направления от дейността на Дирекцията за изминалата година. 10 % се е увеличила разкриваемостта на престъпленията, активна работа в разкриването на акцизни стоки без бандерол, ръст на телефонните измами – бяха само част от акцентите по време на срещата.

Областният управител поздрави директора на Дирекцията за усилията, положени от наличния състав. „Най-важната задача в краткосрочен план е да се осигури нормално протичане на изборите за народни представители на 26 март и недопускане на инциденти“, каза още Баева.

Тя представи пред участниците в срещата инициативата, която стартира от следващата седмица за превенция употребата на наркотици, която е насочена към подрастващите. Както в това направление, така и по линия на измамите, Иванка Баева сподели, че е важно да се засили превенцията.

Тя увери ръководството на Областната дирекция, че може да разчитат, както в нейно лице, така и в ръководената от нея институция на съдействие, за да може област Габрово да бъде на първо място по всички показатели от представения анализ – и по отношение на разкриваемостта на престъпленията, и на тяхното предотвратяване.

Благодарности към състава на полицията изказа и директорът Борислав Бончев. Заместник – окръжният прокурор също подчерта, че двете институции работят в много добър синхрон. Добра оценка за работата на Дирекцията даде и ст.комисар Благородна Макева.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Етикети: , , , ,
  • Споделете тази публикация:
  • Facebook
  • Twitter

Напиши коментар