Новини|02.03.2017 14:45

Приеха бюджета на Асоциацията по ВиК Габрово

снимка: Областна администрация – Габрово

Областният управител Иванка Баева председателства Общо събрание на Асоциацията по ВиК. На него присъстваха кметовете на общините Габрово, Дряново, Трявна, финансовият експерт, ВиК – експертът на Асоциацията и зам.областният управител Ивелина Петрова.

След установяване наличието на мандати Общото събрание прие отчета за дейността на Асоциацията по ВиК на обособена територия, обслужвана от ВиК ООД, гр. Габрово.

На основание чл. 9, ал. 2, предл. 1 и чл. 23, ал.2 от ПОДАВиК, във връзка с чл.198, ал.4, т.9 от Закона за водите събранието прие бюджета на Асоциацията и възложи изпълнението му на нейния председател.

След заседанието ръководството на Областната администрация, в лицето на нейния областен и заместник – областен управител, разговаряха с кметовете на общините, информираха от администрацията на губернатора.

Поставени бяха конкретни проблеми като опасни участъци по пътя Дряново – Трявна, лошо състояние на пътната настилка по път Севлиево – Дряново.

Коментиран отново беше казусът с Хаджицонев мост. Заместник – областният управител Ивелина Петрова засегна проблемите с почистването на речните корита.

Инфраструктурните въпроси бяха отнесени до директора на ОПУ инж. Деян Георгиев, който ще изпрати своето становище до областния управител.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар