Новини|22.02.2017 17:59

Областният се срещна с шефа на Пътното за състоянието на тунелите

снимка: Областна администрация - Габрово

снимка: Областна администрация – Габрово

Областният управител на Габрово Иванка Баева проведе среща с директора на Областно пътно управление – Габрово инж. Деян Георгиев. Срещата се състоя по инициатива на областния управител, а поводът бе проверката на пътното управление за състоянието на тунелите на територията на област Габрово.

Два тунела от област Габрово са включени в Доклада до Министъра на регионалното развитие, който обхваща анализ на състоянието на тунелите по републиканската пътна мрежа в страната. Тунелите от Габрово са на път I-5 при км 133+387 и при км 150+814.

„Констатираните проблеми не са конструктивни“, обясни директорът на ОПУ – Габрово. И при двата тунела се наблюдават течове, предпоставки за образуване на висулки и заледявания.

Дългосрочните мероприятия, които могат да се предприемат за подобряване състоянието им са реализиране на проект. В краткосрочен план да се извършва постоянно наблюдение, въвеждане на ограничения за скоростта, обрушване на нестабилни части от облицовката и заледени висулки в случай, че има такива.

Георгиев запозна областния управител Иванка Баева с пътната обстановка към момента, с проектите, които се реализират, програмата с ремонти, които предстоят през настоящата година. Двамата коментираха и работата по Западния обходен път.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Етикети: , , , , , ,
  • Споделете тази публикация:
  • Facebook
  • Twitter

Напиши коментар