Свържи се с нас

Крими

Осъдиха двойка крадци, „шетали“ по училища в Севлиево

Снимката е илюстративна

Снимката е илюстративна

Мъж и жена, извършили кражба на вещи от училищни сгради са осъдени по обвинение на Районна прокуратура – Севлиево. Наложеното на Севдан О. наказание е седем месеца лишаване от свобода при строг режим. Антоанета М. е осъдена на лишаване от свобода за четири месеца, отложено с изпитателен срок от три години.

Съдът призна за виновен Севдан О. за това, че на 4 май миналата година при условията на опасен рецидив и на продължавано престъпление, при използване на техническо средство – ръчна количка, отнел чужди движими вещи: два чугунени радиатора и 2бр. мишки за компютър, на обща стойност 44 лева от владението на Професионална гимназия по механизация на селското стопанство „Марин Попов” – Севлиево, без съгласие на ръководството с намерение противозаконно да ги присвои.

Севдан О. и Антоянета М. са признати за виновни за това, че на 08.05.2016 г. при използване на техническо средство – гаечни ключове, след предварителен сговор в немаловажен случай, направили опит да отнемат чужди движими вещи: горелка за котел, с мощност от 115 до 390 КВт; помпа от парна инсталация; чугунена плоча от котела и метален елемент от котела; метална кофа пълна с парчета тръби; метална тенджера с болтове и гайки; метална фуния и метална рамка от владението на Професионална гимназия по механизация на селското стопанство „Марин Попов” – Севлиево, без съгласие на ръководството с намерение противозаконно да ги присвоят.

Обвиняемите живеят съвместно на съпружески начала, като Севдан О. е осъждан многократно. На 04.05.2016 г. обвиняемият отишъл до сградата на бившия „Техникум по керамика и мебелно производство” в Севлиево, като извършил кражба на вещи, които на следващия ден предал в пункт за изкупуване на вторични суровини.

На 08.05.2016г. обвиняемите се уговорили да отидат до сградата на бившия Техникума, за да извършат кражба на метални вещи, които имали намерение след това да продадат, но при влизането им в сградата били забелязани от служители на Районното полицейско управление.

Присъдата подлежи на обжалване.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Крими

Прибраха 18-годишен на ул.“Светло бъдеще“, заради марихуана

Полицията в Габрово установи и арестува 18-годишен младеж, заради притежание на наркотични вещества. Арестът му бил осъществен вчера, 11 декември, около 14.35 часа на улица „Светло бъдеще“ в Габрово.

Той бил задържан в хода специализирана полицейска операция за противодействие на престъпленията, свързани с употреба и разпространение на наркотични вещества на територията на Габрово.

Местни криминалисти извършили проверка на пълнолетния габровец, като при процесуално-следствените действия установили, че той придобил и държи в себе си полиетиленова „свивка“, съдържаща зелена суха листна маса.

Намереното вещество дало характерната реакция на „марихуана“ при направения на място полеви наркотест. По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Районна прокуратура – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Нарушители пречат на линейките пред Спешното. Полицията с мерки!

Полицията предприема мерки!

Вчера, 11 декември, се проведе работна среща между ръководителите на Многопрофилна болница за активно лечение „Д-р Тота Венкова“ Габрово и на Областна дирекция на МВР – Габрово.

Тема на работната среща беше отправена молба за оказване на съдействие, във връзка със затруднен достъп на автомобили със специален режим на движение – линейки, до Центъра за оказване на спешна и неотложна медицинска помощ, който се намира в сградата на Областната болница, като по този начин се застрашават живота и здравето на пациенти, имащи нужда от животоспасяващи медицински действия.

Ръководството на Областна дирекция на МВР – Габрово отправя апел към всички водачи на моторни превозни средства, които посещават МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ да спазват стриктно правилата за движение по пътищата. Да съобразяват спирането и паркирането на управляваните от тях автомобили с указаните за тази цел места, и да не пренебрегват пътната маркировка и пътни знаци в района на болницата!

От пресцентъра на ОДМВР – Габрово информират всички граждани и посетители на града, че считано от 16 декември, във връзка с отправената молба за съдействие, в района на лечебното заведение, ще бъдат предприети всички действия за осъществяване на засилен контрол по спазване на правилата за престой и паркиране, и въведените в тази връзка забрани!

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Задържаха за 72 часа 21-годишен крадец, свил колело

С постановление на наблюдаващ прокурор, по бързо производство на Районна прокуратура – Габрово, задържаха 21-годишен извършител на кражба за срок от 72 часа до довеждането му пред съда.

Р. К. е привлечен в качеството на обвиняем след като полицията в Габрово го арестува в понеделник, 9 декември, за това че в село Драгановци, при условията на повторност, отнел велосипед на стойност около 600 лв., от владението на собственика, без неговото съгласие, с ясното намерение противозаконно да присвои колелото.

снимка: Пресцентър МВР, Архив

21-годишният извършител има предходни присъди за извършени престъпления, като последното деяние е било осъществено в срока на условно осъждане.

Предвид фактите Прокуратурата счете, че съществува реална опасност лицето да се укрие или да извърши друго престъпление, поради което ще внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение задържане под стража.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица