Новини|27.01.2017 8:43

Жълт код за ниски температури днес в Габровско

Снимката е илюстративна

Снимката е илюстративна

Жълт код за ниски температури е обявен за днес, 27 януари, в област Габрово.  Според прогнозата на НИМХ сутринта минималните температури ще бъдат между: – 16 и -11 градуса. Максималните ще останат отрицателни през деня.

Актуална прогноза за времето от общинската МТО станция можете да видите оттук.

Продължава почистването, уширяването и опесъчаването на градската улична мрежа в Габрово.

Продължава извозването на снежни маси от бул. „Могильов“, ул. „Ангел Кънчев“ – в участъка от ул. „Варовник“ до ул. „Марин Дринов“, ул. „Варовник“, ул. „Стръмнина“, ул. „Свищовска“ – в посока супермаркет Лидл.

Общински пътнически транспорт обслужва вътрешните градски, междуградските и междуселищните линии.

Актуална информация за обслужването на вътрешноградските линии може да бъде получена на телефон 066 80 69 49, в интервала от 04:00 до 22:00 часа, а за междуселищните и междуградските линии – на телефон 066 80 55 66, в интервала от 06:00 до 20:00 часа.

Пътят към Узана е почистен и опесъчен, всички ски писти работят. Движението на автомобилите в това направление е препоръчително да бъде с вериги.

Движението през проход „Шипка“ се осъществява при зимни условия, при забрана за МПС за превоз на товари, с технически допустима максимална маса над 12 тона и ремаркета и полуремаркета, с технически допустима максимална маса над 10 тона.

Снегопочистването на пътните настилки в участъците Габрово – Трявна, Габрово – Севлиево, Габрово – Дряново и Люляци се извършва от Областно Пътно управление.

До момента на телефоните на Общински съвет по сигурност не са получени сигнали за бедстващи хора. В критична ситуация гражданите могат да потърсят помощ на тел. 112.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Етикети: , , , , , ,
  • Споделете тази публикация:
  • Facebook
  • Twitter

Напиши коментар