Новини|16.01.2017 10:25

Каква е обстановката в община Габрово?

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Опесъчава се градската улична мрежа в Габрово. Усилията в почивните дни бяха насочени към извозване на снежни маси от натоварени пътни артерии в града. Общинската пътна мрежа се почиства и опесъчава от фирма „Димас“.

Тази сутрин всички ученици от населените места, в които няма училища са транспортирани.

Общински пътнически транспорт обслужва вътрешните градски, междуградските и междуселищните линии.

Актуална информация за обслужването на вътрешноградските линии може да бъде получена на телефон 066 80 69 49, в интервала от 04:00 до 22:00 часа, а за междуселищните и междуградските линии – на телефон 066 80 55 66, в интервала от 06:00 до 20:00 часа.

Пътят към Узана е почистен и опесъчен, всички ски писти работят. Движението на автомобилите в това направление е препоръчително да бъде с вериги.

Движението през проход „Шипка“ се осъществява при зимни условия, при забрана за МПС за превоз на товари, с технически допустима максимална маса над 12 тона и ремаркета и полуремаркета, с технически допустима максимална маса над 10 тона.

Снегопочистването на пътните настилки в участъците Габрово – Трявна, Габрово – Севлиево, Габрово – Дряново и Люляци се извършва от машини на Областно Пътно управление.

До момента на телефоните на Общински съвет по сигурност не са получени сигнали за бедстващи хора. В критична ситуация гражданите могат да потърсят помощ на тел. 112.

Актуална прогроза за времето от общинската МТО станция можете да видите тук.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Етикети: , , ,
  • Споделете тази публикация:
  • Facebook
  • Twitter

Напиши коментар