Култура, Новини|13.01.2017 8:35

Започнаха номинациите за културно събитие на Габрово

снимка: Клуб на Будителите

снимка: Клуб на Будителите, Архив

За трети път Клубът на Будителите в Габрово ще връчи награда за събитие на годината в областта на културата. Организацията обяви старт на кампания за номиниране на предложения. Ще бъде отличено събитието, събрало най-много от гласовете на публиката и на журито.

Ще се оценяват:

Художествена стойност, актуалност, новаторски подход в замисъла, привличане на публика, синтез на изкуствата, осмисляна на градската среда, популяризиране, използване на нови технологии, социален ефект, насърчаване на свободни творчески инициативи и доброволчество в областта на културата и изкуствата, развива партньорства, трайност на резултатите и продължително въздействие, подобряването на културните компетенции на местната общност и популяризира марката „Габрово“.

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Мотивирани предложения за културно събитие на 2016 година могат да се изпращат до 3 февруари на адрес: buditelite@mail.bg или на страницата на Клуба на Будителите във фейсбук.

Можете да предадете вашите писмени предложения и в Регионална библиотека „Априлов-Палаузов“, Книжарница „Том Първи“, Библиотеката на НЧ „Христо Смирненски 1949″ кв. Русевци.

До края на февруари ще продължи гласуването за събитие на годината, след което журито ще оцени номинациите.

Ще бъдат обобщени резултатите от вота на публиката и гражданите и ще бъде определено събитието на 2016 година. Наградата ще бъде връчена на специална церемония в началото на март.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар