Новини, Политика|13.12.2016 7:05

Кирил Добрев: Конкурсът за шеф на Горското в Габрово е смущаващ!

© Copyright 2016 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2016 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Конкурсът за директор на „Северноцентрално държавно предприятие” – Габрово е меко казано смущаващ. Проведен е за 7 дни, в един етап – само по документи, след което е назначен кандидатът Цветелин Миланов. Това коментира пред журналисти в Габрово народният представител от БСП лява България Кирил Добрев.

Той цитира няколко подобни обявления за провеждани конкурси, които са за подобна или по-ниски позиции, според които кандидатите преминават два етапа на селекция – първият е по документи, последван от етап на писмен тест и събеседване с кандидата.

„Подобно нещо в конкурса за директор на „Северноцентрално държавно предприятие” – Габрово не се е случило“, подчерта Кирил Добрев. Не може за позицията „специалист” или „младши експерт”, кандидатите да се явяват задължително на писмени тестове и интервюта, а за директор на едно от най-големите горски предприятия в България, да се подават само документи и то за срок от една седмица, поясни Добрев.

Габровският народен представител от БСП допълни, че няма информация нито за това дали са се явили други кандидати, нито резултати от проведения конкурс.

„Нали разбирате, че да си директор на подобно държавно предприятие не е лесна работа, ще трябва да представяш стратегия за управление, да имаш визия за бъдещето на това предприятие и пр. Не може да се подбират кандидати, без да е проведен по-сериозен изпит“, коментира още Кирил Добрев. Той допълни, че за същата позиция в други области – конкурсите протичат именно на два етапа.

Пред медиите депутатът сподели и друг смущаващ факт. „Това стопанство имаше и друг вр. и.д. директор – Тодор Бонев, като слуховете достигнали до мен, бяха, че от София са го посъветвали Бонев да не кандидатства за поста. След това много бързо, за седмица и само по документи, е назначен за директор г-н Миланов, който е от гр.Тервел. Мисля, че специално този конкурс ще търпи ревизия“, информира Кирил Добрев.

Според него този пример е ярко доказателство за политическото безвремие, в което се намира страната в момента.

По думите му, колкото по-бързо Росен Плевнелиев предложи служебен кабинет, толкова по-бързо ще се излезе от това политическо безвремие, в което е изпаднала страната през последния месец. В момента единственото, което правят министрите на Бойко Борисов, е да възлагат обществени поръчки за стотици милиони, за които след това няма да има никаква яснота кой ще поеме отговорност.

Като скандални примери народният представител визира две обществени поръчки – едната на министър Москов за 1 милиард лева за лекарства, достатъчни според Добрев за нов политически проект, и другата – на министър Бъчварова за смяната на личните документи и зимни дрехи на полицаите. „Считам, че сезонът е „подходящ“ за обявяване на конкурс за зимни дрехи. Те може би към юни месец ще са готови и за лятото дебелите якета на полицаите ще им бъдат от полза“, шеговито заяви още той.

От началото на януари стартираме отчетната кампания в партията и подготовка за Конгреса, който е насрочен за 4 февруари. Имаме много ясна цел – спечелването на предстоящите парламентарни избори, съобщи пред журналистите Кирил Добрев.

Преди да започне пресконференцията в Габрово Кирил Добрев изрази съболезнованията си към близките на жертвите от трагедията в село Хитрино.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Етикети: , , , ,
  • Споделете тази публикация:
  • Facebook
  • Twitter

Напиши коментар