Свържи се с нас

Новини

С благодарност към всички, подкрепили Христо!

Published

on

blagotvoritelen-koncert-v-podkrepa-na-hristo

„Истинска щедрост е да направиш нещо хубаво за някого, без той да научи.“
Франк А. Кларк

Благодаря на всички, които се включиха в тази благородна кауза, в подкрепа на 16-годишния габровец Христо Козарев.

Благодаря ви, за този урок по човечност! Вие положихте много усилия, разказахте на хората за тази кауза, разпространихте поканите и плакатите.

Благодаря на участниците, които се включиха в благотворителния концерт с голямо желание и добронамереност, както и на техните ръководители за съпричастността им към кампанията.

Сумата, към която се стремим, е 50 000 лева

Събитието се осъществява с пълната подкрепа на Кмета на Габрово – г-жа Таня Христова и със съдействието на „Център за работа с доброволци“ към Община Габрово.

Специални благодарности отправям г-жа Златка Калинова от Община Габрово за нейната всеотдайност при цялостната организация на кампанията, още от самото й начало.

Благодаря на нашия водещ – Светлана Кацарска, която ми даде и моралната подкрепа, че всичко, към което се стремим ще се получи.

Искам да благодаря на г-жа Елмазова и колегите й от рекламна агенция „Елмазова“, които със своя голям професионализъм направиха необходимото и ми съдействаха по всички начини, както и на печатница „ЕКС–ПРЕС“ ООД, която разпечата безплатно плакатите за концерта.

Огромно благодаря и на нашия озвучител Петьо Йорданов.

Благодаря на нашите медийни партньори: „Бумеранг радио ФМ“, Вестник „100 вести“, Габрово Daily, Gabrovo News, „Сети ТВ“ и Светлана Кацарска.

Съпричастност към благородната кауза проявиха Директорите и колеги от Габровските училища, откъдето са и всички участници в нашия концерт.

Благодарности към:
– г-жа Митева и учители от Основно училище „Ран Босилек“ – от проведения вътрешно училищен базар, от продадените покани и от кутията за набиране на средства са събрани 2146 лв.
– Г-жа Рачевиц и учители от Национална Априловска гимназия от продадените покани и от кутията за набиране на средства са събрани 627 лв.;
– Г-жа Кюмюрджиева – Природоматематическа гимназия „Акад. Иван Гюзелев“ от продадените покани и от кутията за набиране на средства са събрани 400 лв.

Във всяка от гимназиите и в ОУ „Ран Босилек“ бяха поставени кутии за набиране на средства. Учениците направиха благотворителни базари.

Кутии за набиране на средства бяха поставени още в ЦДГ „Радост“, фитнес клуб „Троя“ – 104 лв., ЕМО „Етъра“, фолклорен състав „Играорци“ и приятели – 450 лв., по време на Рок-концерт на Ваня и Радослав Талеви в клуб „Дъблин“ на 18.11.2016 год. – 214 лв., и в клуб „SOPRANO”, където на 21.11.2016 год. екипът на „3/5/7 Cat House” организира благотворителна викторина в подкрепа на Христо Козарев.

Кутия за набиране на средства имаше и на нашия благотворителен базар, във фоайето на зала „Възраждане“.

Средства са дарени още и от:
– СТЕМО – 500 лв., ТЕХНОМАТ -„Меркурий“, ИМПУЛС, ИЗОТСЕРВИЗ.

Огромно благодаря за тази съпричастност!

Благодарим и на всички добри хора, които се включиха в благотворителния базар в зала „Възраждане“ с изработването на картички, картини, пана, детски рисунки и други изделия. Това са: ученици и учители от ОУ „Ран Босилек“; СОУ „Райчо Каролев“; Дневен център на възрастни хора с увреждания, с Управител Росица Димитрова – изработените от тях Коледни картички и късметлийски камъчета ще донесат радост и благоденствие на този, който си ги закупи, защото този човек ще направи двойно добро!; „СТЕЛА – АРТ“; ЕМО „Етъра“; Регионална библиотека „Априлов – Палаузов“; Химикали и рекламни материали от фирма „Фея“ – Наталия Лалчева, с надписи „Приятели за Христо“.

До този момент от покани и дарителски акции са събрани – 4441 лв.

От продадените изделия на базара и от кутията за набиране на средства, поставена в зала „Възраждане“ бяха събрани – около 3430 лв.

БЧК ни предоставят възможност да използваме дарителската сметка „Милосърдие“.

Всичко до този момент е около 15 200 лв.

„Нито една проява на доброта, дори най-малката, не е загуба на време. Правете всичкото добро, на което сте способни, с всички средства, които имате, по всички начини, които знаете, на всички места, където можете, по всяко време, когато можете, на всеки човек, на когото можете, докато можете!“
Джон Уесли

С БЛАГОДАРНОСТ,
КРАСИМИРА РУСКОВА

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Култура

Концерт в Габрово на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев

Published

on

На 24-ти април в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово от 18.30 часа предстои концерт на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев.

През тази година се навършват 125 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров и 200 години от рождението на емблематичния чешки композитор – Бедржих Сметана.

По този повод тримата талантливи изпълнители се събират, за да направят турне в България, със знакови творби на двамата велики композитори. Датите на концертите са с начален час 18.30 часа, а входът за тя е свободен.

Концертите включват рядко изпълняваното Клавирно трио оп.4 на Владигеров, което той е написал едва на 17 години! То е и Първото българско трио за пиано, цигулка и виолончело. В програмата е включено още емблематичното Клавирно трио оп.15 от Бедржих Сметана.

Изключително респектираща и рядко изпълнявана програма. Тримата изпълнители Стоимен Пеев/цигулка, Атанас Кръстев/виолончело и Мартина Табакова/пиано, са добре познати на българската публика, изявени артисти, носители на престижни награди като „Кристална лира“ на СБМТД, „Музикант на годината“ на БНР за „Ансамбъл на годината“, „Златен век” на Министерството на културата, „Златно перо“ на агенция Кантус Фирмус за постижения в областта на културата.

Зареди още

Новини

Пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица