Икономика, Новини|01.12.2016 8:35

Кметът д-р Иван Иванов откри четвъртия саниран блок в Севлиево

снимка: Община Севлиево

снимка: Община Севлиево

Кметът на Севлиево д-р Иван Иванов откри четвърти саниран блок, финансиран със средства от Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилища. Обновената жилищна сграда е блок №1 в ж.к. “Митко Палаузов“.

снимка: Община Севлиево

снимка: Община Севлиево

След приключване на строително-монтажните дейности на блока, вече 117 домакинства се ползват от напълно благоустроена сграда. Това е четвъртият саниран блок в Севлиево.

снимка: Община Севлиево

снимка: Община Севлиево

Преди официално да пререже лентата, кметът на община Севлиево Д-р Иван Иванов сподели, че „дейностите по саниране на жилищни сгради по Националната програма за енергийна ефективност в Севлиево продължават. В момента се работи по блок 9 в ж.к „Митко Палаузов”. Предстои да започне санирането и на блок 6 в същия жилищен комплекс, както и блок „Христо Ботев” №2 на ул. „Хан Аспарух” №7. В момента текат процедури по избор на фирма – изпълнител за инженеринг на жилищни блокове № 2 и № 8, които се намират отново в ж.к „Митко Палаузов”.

В своето приветствено слово кметът благодари на присъстващите жители на блока за проявеното търпение и инициативност, и отправи към тях пожелание за здрве и щастие в обновената сграда.

На свой ред председателят на Сдружението на собствениците на блока Ради Гечев благодари от свое име и от името на всички живущи на общината и на изпълнителите на проекта за успешното и качествено реализиране на дейностите.

Тържествен водосвет за здраве и благоденствие отслужиха отците Цонко и Димитър.

снимка: Община Севлиево

снимка: Община Севлиево

При санирането на сградата е поставена хидроизолация на покрива, подменени са козирките на терасите с нови хидропанели, улуци и покривни ламарини. На покривното пространство има поставена хидро и топло изолация. Поставена е пет камерна дограма и цялостно остъкляване.

Почти всички тераси са усвоени към жилищната част. Подменено е вътрешното осветление на общите части с енергоспестяващи лампи. Входните врати са с алуминиев профил, с прекъснат термомост. На фасадата е поставена изолация EPS-100 мм. И цветна силикатна мазилка.

Сред официалните гости на тържеството бяха заместник – кметовете на община Севлиево Калина Георгиева и Невена Тодорова, Лъчезар Софрониев – представляващ дружеството на фирмата изпълнител „Феникс Билд”, както и Атанас Кирилов управител на фирма „Билд-ма” ООД, Николай Стойчев – технически ръководител.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар