Новини, Общество|23.11.2016 10:56

Търсят се доброволци

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Екипът на Център за работа с доброволци /ЦРД/ към Община Габрово се срещна с представители на различни звена, които предоставят социални услуги в общността. Целта на срещата бе да се идентифицират нуждите от допълнителна помощ в социалната сфера, която биха могли да осигурят неквалифицирани хора на доброволен принцип.

След срещата стана ясно, че Дневния център за деца с увреждания, Центърът за настаняване от семеен тип за деца и младежи, Центровете за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания и звено „Майка и бебе“ имат нужда от доброволци и доброволчески труд.

За децата и възрастните, настанени в социалните учреждения ще бъдат от полза хора, които да помагат по време на трудотерапия, да участват в групови игри или в подготовката и провеждането на различни тържества. Общуването, грижата или просто досега с външния свят е изключително важен за хората с увреждания и със сигурност би направил техния свят по-богат и по-добър.

Нуждата от доброволци е факт и в по-прагматична посока. Звено „Майка и бебе“ търси хора, които са склонни да придружават потребителите на социалната услуга до различни учреждения от типа на ГРАО, данъчна служба, информационен център на Община Габрово, Социално подпомагане.

Центърът за настаняване от семеен тип, намиращ се на ул. „Чардафон“, търси можещи и знаещи математици, или ученици с добри познания по английски език, които да помагат във времето за самоподготовка на своите връстници.

След проведените срещи и разговори ЦРД стартира кампания за набиране на доброволци за конкретните дейности. Всеки, който проявява интерес и има желание да се ангажира с доброволчество в социалната сфера, може да попълни заявление и стане част от Центъра, след което ще получи и съответната възможност за самореализация.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар