Свържи се с нас

Икономика

Откриха още два санирани блока в Габрово

Published

on

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Два нови жилищни блока, обновени по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, бяха официално открити в Габрово, информираха от местната общинска администрация.

Това са сградите на ул. „Йосиф Соколски“ № 37 и на ул. „Варовник“ 11.

Церемониите по откриването им се състояха в събота, 19 ноември.

Кметът на Габрово Таня Христова лично връчи на управителите на сдруженията на собствениците на двата блока Танко Танков и Дарин Петков инструкциите за експлоатация на сградите.

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Танко Танков благодари на всички, участвали в процеса на саниране на сградата, която според него е добър пример за тези, които тепърва желаят да се включат в програмата. Дарин Петков сподели удовлетворението на своите съседи от промяната на блока, след която жилищата им са станали по-топли, а сградата по-красива.

„Поздравявам ви с това, което с общи усилия успяхме да постигнем. Вие го получихте благодарение на изцяло безвъзмездната подкрепа, която правителството, чрез Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, успя да реализира в различни части на България.

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Вие сте едни от първите и благодарение на Вас вълната от интерес вече е много голяма. Ако преди половина година сдруженията в Габрово бяха около 50, сега наближават 200. На Габрово му прилича да инвестира в именно обекти, които носят икономия и едновременно променят облика на града ни“, каза Таня Христова по време на откриването.

Блокът на ул. „Йосиф Соколски“ № 37, който е дом на 45 домакинства е построен пред 1979 г. и е на 10 етажа, от който 7 жилищни. Общата стойност на инвестицията в тази сграда е над 600 000 лв.

След приключване на строително-монтажните работи, блокът вече има топлинно изолиран покрив, ремонтирани са покривната хидроизолация и коминните тела, направена е нова обшивка по бордовете на покрива, монтирани са вентилационни шапки на вертикалните канализационни клонове и нови воронки, подменени са барбакани и водосточни тръби, включително е изградена антиобледителна инсталация.

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Възстановена е мълниезащитната и заземителна инсталация на сградата. Подменена е старата дограма, включително входните врати на двата входа. Направена е топлинна изолация на външните стени. Подменена е ел. инсталация в общите части и са поставени енергоспестяващи осветителни тела. Изпълнител на строителните работи е фирма Валентин Петров – 2004 ООД, Габрово.

Инвестицията в сградата на ул. „Варовник“ № 11 е над 100 000 лв. Блокът е на 4 етажа, построен е през 1975 г. и днес е дом на 8 домакинства.

След приключване на строително-монтажните работи, сградата има топлинна изолация на покрива, който е с нова дъсчена обшивка, керемиди и битумна хидроизолация.

Ремонтирани са коминните тела, направена е нова отводнителна система на покрива – улуци и водосточни тръби, нова мълниезащитната и заземителна инсталация и топлинна изолация на външните стени.

Подменена е старата дограма на сградата, включително входна врата, освежени са общите части. Изпълнител на строителните работи е фирма “Арк-билдинг ООД ”, Ямбол.

Домакинствата в Габрово, който вече обитават обновени жилища станаха 98, след като в началото октомври в града бе официално открит първият саниран блок на ул. „Спортна“ 3.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Икономика

„Теспом“ АД предлага работа на стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Икономика

„Теспом“ АД търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица