Крими, Новини|08.11.2016 9:37

Ход на делото за грабежа в Яворец, разпитват свидетели

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

В съдебно заседание, проведено на 7 ноември т.г., състав на Окръжен съд – Габрово, с председател съдия Костова, даде ход на наказателно дело от общ характер за грабеж, при условията на опасен рецидив.

Подсъдим по делото е П.Д. от с. Столът, община Севлиево, обвинен от Окръжна прокуратура – Габрово в това, че на 14 юни т.г., в габровското село Яворец, в двора на имот на ул. „Георги Димитров“, при условията на опасен рецидив, отнел сумата от 125 лева, от владението на мъж от същото село с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила.

В хода на съдебното следствие бяха разпитани трима свидетели, включително пострадалият. Предвид неявяването на свидетел и на вещото лице, изготвило съдебно-психиатричната експертиза от досъдебното производство, на чиито разпит страните държат, съдът отложи разглеждането на делото.

Поради непосочване на уважителна причина за отсъствието на свидетеля, съдът му наложи глоба в размер на 300 лева и постанови принудителното му довеждане за следващото заседание. Тогава трябва да бъде разпитана и още една свидетелка, допусната от съда с оглед дадени в хода на съдебното следствие свидетелски показания.

Следващото заседание по делото е насрочено за 16 декември т.г.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Етикети: , , , , , , ,
  • Споделете тази публикация:
  • Facebook
  • Twitter

Напиши коментар