Крими, Новини|01.11.2016 10:52

Осъдиха шофьор, пробвал се с рушвет пред катаджии

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

С присъда по наказателно дело от общ характер, обявена в понеделник, 31 октомври, състав на Окръжен съд – Габрово, с председател съдия Попов, осъди мъж от Карлово на лишаване от свобода – условно, и глоба за даден подкуп на длъжностни лица.

Съдът призна А.К. за виновен в това, че на 28 юни т.г., около 14,35 часа, на първокласен път І-5 в община Дряново, дал подкуп в размер на 50 лева на младши автоконтрольор и на старши полицай в РУП – Дряново към ОД на МВР – Габрово, за да не извършат действие по служба – да не му съставят акт за установяване на административни нарушения по Закона за движението по пътищата.

Видно от събраните по делото доказателства при проверка на управлявания от подсъдимия автомобил била установена техническа неизправност по превозното средство, както и че същото не било преминало задължителен периодичен преглед.

За да предотврати, изготвянето на акт за посочените нарушения подсъдимият хвърлил в полицейския автомобил банкнота от 50 лева.

За извършеното престъпление мъжът бе осъден на 2 години и 6 месеца лишаване от свобода, като на основание чл.66 ал.1 от НК изпълнение на същото бе отложени с изпитателен срок от 5 години. Съдът наложи на подсъдимия и наказание глоба в полза на държавата в размер на 1 000 лева.

Присъдата подлежи на обжалване или протестиране пред Апелативен съд – Велико Търново в 15-дневен срок от 31 октомври.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар