Култура, Новини|18.11.2016 9:38

Представят романа „Али Безсмъртния“ и пред габровци

ali-bezsmurtniqtКнигата „Али Безсмъртния – Началото идва след края“, написана по действителен случай, ще бъде представена на 19 ноември в Габрово. Събитието ще се проведе в Художествената галерия „Христо Цокев“ и ще започне в 17.00 часа.

Романът, който от излизането на първия си тираж до сега е номер 1 по продажби в страната, ще бъде представен от автора Александър Урумов и лично от иранеца Али Безсмъртния.

Двамата ще разкажат за своята среща и за поразителната история, вдъхновяваща писателят и драматург, а Али за преобразяването от „машина за насилие“ в литературен, но и съвсем реален герой.

„Али Безсмъртния“ е първи роман за Александър Урумов. Той е зам.главен редактор на седмичника „Македония“, говорител на Министерство на отбраната, след което работи в областта на политическия и кризисния ПР. От 2006 г. е ръководител на звеното за „Връзки с обществеността“ на БНБ.

За книгата: Али е машина за насилие. Иранец, роден в Техеран, той отива на фронта във войната между Иран и Ирак с готовност да стане мъченик за Иран и исляма. Участва в най-тежките сражения и винаги се завръща жив. За него се говори, че е неуловим за куршумите, което му спечелва прозвището Безсмъртния. С тази слава той идва у нас в началото на демокрацията и се превръща в ефективен и изключително безмилостен изпълнител на поръчки в подземния свят. Съден за убийство, отвличане, участие в организирана престъпна група, въоръжен грабеж, наркотрафик… 14 години прекарва в затвор. 4 от тях – в изолатор. Опасен рецидивист. Но всичко се променя, когато при поредния му арест в неговите ръце попада Библията на родния му персийски език. Сега Али ще трябва да се върне обратно по старите си пътища, но вече като нов човек. И няма да му бъде по-лесно отпреди. Защото никой няма да му вярва.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар