Култура, Новини|17.10.2016 10:01

Кметът посрещна диригента на камерния хор към Могильовската капела

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Кметът на община Габрово Таня Христова се срещна с диригента на камерния хор към Могильовската капела Сергей Лишченко. Хорът бе сред участниците в ХІV-то издание на Празника на духовната музика „Света Петка Българска“.

Събитието се проведе от 15 до 16 октомври, непосредствено след тържественото отбелязване на Петковден, който е и духовен празник на Габрово.

По време на срещата гостът от побратимения град Могильов сподели впечатленията си от тазгодишното издание, значението и важността на подобен род фестивали за православието и славянската култура, както и спомените на свои колеги от участието им в Празника на духовната музика през 2005 г.

Кметът Таня Христова изказа своята благодарност за участието на хора и припомни дългогодишните добри партньорски взаимоотношения между двата града. Тя отправи покана хорът отново да гостува на габровци и града догодина.

В ХІV-то издание на Празника на духовната музика „Света Петка Българска“ се включиха хорове освен от Беларус, също така и от Гърция, както и от София, Сливен, Велико Търново, Враца и Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар