Новини|13.10.2016 9:55

Зуека и Рачков водещи на тиквената фиеста, а Поли Генова ще пее на празника

Тsstрадиционният за празника на тиквата Стрийт парад тази година е наречен Тиквена фиеста. Фиестата е кулминацията на празника в Севлиево и ще потегли в съботния ден, 15 октомври, в 17:00 часа, от парка до Автогарата.

Тиквената фиеста ще представи 19 картини по иновативен, интересен и хумористичен начин. Тематиката на картините е свързана с хората от града, начина им на живот, културата и изкуството на Севлиево. Всяка тиквена картина представлява своеобразна възстановка или послание, свързани с българското народно творчество – мъдрости, поговорки, песни, стихове или хумористични разкази на тема тиква. По време на парада четири платформи ще озвучават и предвождат събитието, а няколко групи тиквеночерпци ще черпят хората с тиквеник и тиквени семки.

Част от картините, които ще видят севлиевци и гости на града са: „От зелена тиква акъл не ща”, „Мома наглед – като тиква на плет”, „От тиква ми е гроша”, „Не било в тикви, а в кратуни”, „Абитуриенти от столица на тиквата“, „Тиквена сватба” и много други. Картините ще преминат през ул. „Стара Планина“ и ул. „Хр.Спиридонов“, ще достигнат до площад „Свобода”, а някои от тях, ще се изявят на сцената.

zueka_rachkovДимитър Рачков и Васил Василев–Зуека ще бъдат водещи на всеобщото веселие, като всеки от тях ще предвожда една от 19-те картини.

След 18:30 часа, когато тиквената фиеста завърши, двамата комедийни водещи ще забавляват зрителите на сцената със скечове, както само те умеят. Преди атрактивния завършек на празника с Огненото тиквено шоу, за севлиевци и гостите на града, за първи път ще пее гордостта на българската съвременна музика – звездата от Евровизия Поли Генова.

poli_genovaАктуална информация за празника на тиквата можете да следите на фейсбук страницата ни: https://www.facebook.com/StolicaNaTikvata

Етикети: , , , , ,
  • Споделете тази публикация:
  • Facebook
  • Twitter

Напиши коментар