Свържи се с нас

Новини

Зуека и Рачков водещи на тиквената фиеста, а Поли Генова ще пее на празника

Тsstрадиционният за празника на тиквата Стрийт парад тази година е наречен Тиквена фиеста. Фиестата е кулминацията на празника в Севлиево и ще потегли в съботния ден, 15 октомври, в 17:00 часа, от парка до Автогарата.

Тиквената фиеста ще представи 19 картини по иновативен, интересен и хумористичен начин. Тематиката на картините е свързана с хората от града, начина им на живот, културата и изкуството на Севлиево. Всяка тиквена картина представлява своеобразна възстановка или послание, свързани с българското народно творчество – мъдрости, поговорки, песни, стихове или хумористични разкази на тема тиква. По време на парада четири платформи ще озвучават и предвождат събитието, а няколко групи тиквеночерпци ще черпят хората с тиквеник и тиквени семки.

Част от картините, които ще видят севлиевци и гости на града са: „От зелена тиква акъл не ща”, „Мома наглед – като тиква на плет”, „От тиква ми е гроша”, „Не било в тикви, а в кратуни”, „Абитуриенти от столица на тиквата“, „Тиквена сватба” и много други. Картините ще преминат през ул. „Стара Планина“ и ул. „Хр.Спиридонов“, ще достигнат до площад „Свобода”, а някои от тях, ще се изявят на сцената.

zueka_rachkovДимитър Рачков и Васил Василев–Зуека ще бъдат водещи на всеобщото веселие, като всеки от тях ще предвожда една от 19-те картини.

След 18:30 часа, когато тиквената фиеста завърши, двамата комедийни водещи ще забавляват зрителите на сцената със скечове, както само те умеят. Преди атрактивния завършек на празника с Огненото тиквено шоу, за севлиевци и гостите на града, за първи път ще пее гордостта на българската съвременна музика – звездата от Евровизия Поли Генова.

poli_genovaАктуална информация за празника на тиквата можете да следите на фейсбук страницата ни: https://www.facebook.com/StolicaNaTikvata

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Двудневен детски мотокрос лагер този уикенд на Ябълка

За втора поредна година в Габрово ще се проведе двудневен детски мотокрос лагер. Той се организира от M6 YAMAHA RACING TEAM, които канят всички любители на спорта да наблюдават тренировките този уикенд на мотополигон Ябълка.

Тридесет са записаните участници в мотокрос лагера, като най-малкият е едва на 4 години. Най-възрастният е на 51 години и е част от Клас Оупън – любители, които искат да получат професионални напътствия.

Целта на мероприятието е децата, които имат амбициите да се развиват в този спорт, да получат полезни знания за тяхното израстване като професионални спортисти. В неделя, след 11 часа, участниците ще могат да приложат наученото и в състезание.

снимка: Община Габрово

Програма: Събота, 17 август
11:00-11:20 свободна тренировка MX65 и MX85
11:30-11:50 свободна тренировка MX2
12:30-13:00 тренировка по елементи MX65 и MX85
13:10-13:40 тренировка по елементи MX2
15:00-15:30 тренировка по елементи MX65 и MX85
15:40-16:10 тренировка по елементи MX2

Неделя, 18 август
9:00-9:15 свободна тренировка MX65 и MX85
9:25-9:45 свободна тренировка MX2
11:00 1-ви манш MX65 и MX85 20 мин+2 об
11:30 1-ви манш MX2 15 мин + 2 об
13:00 2-ри манш MX65 и MX85 20+ 2 об 13:30 2 манш MX2 15+ 2 об

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Габровци дариха 1 700 лева за кампания „С усмивка на училище“

На големия християнски празник „Успение на Света Богородица“ за пета поредна година доброволци на Български младежки Червен кръст – Габрово организираха благотворителна кампания „С усмивка на училище“ за подпомагане на деца за първия учебен ден.

снимка: БЧК – Габрово

Пред два от православните храмове в Габрово, благодарение на щедростта на жителите и гостите на града бяха събрани 1700 лева.

снимка: БЧК – Габрово

Със средствата ще бъдат закупени ваучери за учебни пособия и помагала на стойност 50 лв. за 34 деца, потребители на услугите на Дневен център за деца и младежи с увреждания.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Динозавърско шоу за децата в Габрово

Първото по рода си Динозавърско шоу за деца пристига на 25 август в Габрово. То ще се проведе следващата неделя от 10.00 ч., 12.00 ч. и 14.00 ч. в голямата конферентна зала на хотела, намиращ се на бул. „Трети март“ и представлява един нов фестивал на науката за деца – Палеонтоложко шоу!

Записването става предварително на телефон: 0885869029. В рамките на 60 минути децата ще преживеят нещо ново и вълнуващо! Програмата се провежда в групи по 25 деца.

Щура лаборатория и новият член на екипа, току що излюпилият се Тиранозавър, ще зарадват всички любознателни дечица!

Всички участници ще имат възможността да проследят историята на Юрския период чрез специално подбрани експерименти. С помощта на опитни инструктори децата ще сглобят скелет на динозавър.

Динозавърско шоу за деца пристига в Габрово на 25 август

Ще хапнат любимата храна на Тиранозавъра – Захарен памук. Рекс ще „нахлуе” сред децата, ще танцува, ще ръмжи, ще надава вой и със сигурност ще впечатли малките любопитковци.

Всяко дете ще получи научен подарък – юрски червеи, които може да си вземе вкъщи.

Таксата за участие е 15 лева. След уникалния урок можете да закупите научни епруветки за домашни експерименти.

За всяко дете, влизащо на шоуто се заплаща такса. Всяко дете може да бъде придружено от не повече от един възрастен. Всеки допълнителен възрастен заплаща такса, споделят организаторите на събитието.

Препоръчителна възраст на участниците е 4 – 12 години. Деца под 3 години не се допускат.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица