Люшкай, люшкай! По-нагоре, чак до слънчовите двори!

poНа рождения ден на любимия детски писател Ран Босилек, Клубът на будителите ще покани малки и пораснали патиланци да приемат предизвикателството да се полюлеят на люлка.

Днес, 26 септември, от 12.30 часа в градинката пред сладкарница „Глинените гърнета“, ще се състои флашмоб по проекта „Жива вода“ на „Елмазови“ ООД.

На две дървета ще бъдат вързани люлки. Преди да бъдат поканени да се полюлеят, минувачите ще трябва да отгатнат съдържанието на приказката „Най-хубавото“ по предмети, поставени до люлката.

Ще бъдат предизвикани да запеят любими училищни и патриотични песни или да рецитират познати стихове от Ран Босилек. Ще получат програмата на Фестивала „Патиланско царство“ на 1 октомври от 11 часа в парк „Маркотея“.

Люшкай, люшкай! По-нагоре, чак до слънчовите двори!…Ако сте възрастен, това детско забавление върху люлката ще ви върне в годините назад и ще ви въздигне в емоцията над делника. А ако сте дете, ще ви достави неизразима радост и задължително ще ви заведе и на следващите прояви, посветени на 130-годишнината от рождението на Ран Босилек.

Проектът „Жива вода“ се финансира по програма „Култура“ на Община Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Етикети: , , , ,
  • Споделете тази публикация:
  • Facebook
  • Twitter

Напиши коментар