Икономика, Новини|26.08.2016 11:00

Лагер за иновации в Габрово

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Лагер за иновации – Gabrovo Innovation Camp 2016 ще се проведе в Габрово в първите дни на октомври, по инициатива на Президента на Република България Росен Плевнелиев и президента на Комитета на регионите на ЕС Марку Маркула, информираха от местната общинска администрация.

Gabrovo Innovation Camp 2016 си поставя за цел да изяви таланта и въображението на активни и ангажирани хора, които желаят заедно да търсят иновативни решения на важни за съвременното общество предизвикателства.

Участниците ще работят съвместно от 1 до 3 октомври, насочвани от професионалисти в ролята на ментори. Отборите ще търсят иновативни решения в четири основни предизвикателства – Factories of future; Urban transformation; Innovation education; XXI century democracy /Фабрики на бъдещето; Градска трансформация; Иновации и образование; Демокрацията на 21 век/.

От днес Gabrovo Innovation Camp 2016 разполага с профили в социалните мрежи – https://www.facebook.com/GbInnoCamp/?fref=ts, https://twitter.com/gabrovo2016 и набира участници.

В лагера могат да се включат всички желаещи на възраст над 17 години, мотивирани да развиват творчески идеи в иновативни социални решения. Лагерът ще се провежда на територията на Националната Априловска гимназия и ще завърши с представяне на разработените идеи и награждаване в зала Възраждане.

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Събитието, условията за участие и заявките за регистрация ще намерите на специално разработената електронна страница – http://gabrovoinnovationcamp.eu/ .

Идеята за организиране на лагер за иновации в Габрово с подкрепата на Комитета на регионите и Президентството възникна през април тази година на среща между двамата президенти и кмета на Габрово Таня Христова.

Провеждането на лагери за иновации в различни европейски региони е сред инициативите на Комитета, които имат за цел да стимулират младите европейци да разработват съвместно иновативни идеи за правене на бизнес, а също така чрез наука и образование да търсят конкретни решения на значими обществени проблеми.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Етикети: , , , ,
  • Споделете тази публикация:
  • Facebook
  • Twitter

Напиши коментар