Крими, Новини|08.08.2016 11:32

Закопчаха пияна „бомбаджийка“, канеща се да взриви болницата

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Полицията в Габрово установи жена, автор на злоумишлено телефонно обаждане, за поставена бомба в района на областната болница.

Действията й обаче не останаха неразкрити и я отведоха в местния арест, а срещу нея вече е заведена преписка по чл. 326 от НК, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

Случката се разиграла в събота, 6 август. Тогава около 16.32 часа, на спешния телефона 112 бил получен сигнал от анонимен женски глас, който заявил, че в постройка в района на МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ – Габрово, бившето перално помещение, било поставено взривно устройство.

Предприети били незабавни действия по изясняване на сигнала и малко по-късно полицейски служители установили, че автор на злоумишленото обаждане била 48-годишна жена от Габрово, която била във видимо нетрезво състояние.

Мобилният телефон, от който било осъществено злоумишленото обаждане, бил намерен и иззет. По случая е заведена преписка по чл. 326 от НК. След окомплектоване, материалите ще бъдат изпратени на Районна прокуратура – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар