Култура, Новини|05.08.2016 16:20

В Музейния детски кът Дани приложи американски опит в българските игри

снимка: ЕМО "Етър"

снимка: ЕМО „Етър“

Дани посещава детска градина в САЩ, където живее. Там се набляга на обучение чрез движение, разказва баба му Величка Колева, която също се е установила там. 5-годишното момченце не може да се откъсне от любимите си занимания в Музеен детски кът „Открий какво умееш“ в ЕМО „Етър“.

Съсредоточен в играта с теглилката, Дани разбра как да установи какво е теглото на крушите и други плодове. Баба му Величка разказа, че чрез практиката под формата на игра децата усвояват знания и умения много по-бързо и без напрежение.

снимка: ЕМО "Етър"

снимка: ЕМО „Етър“

„Всичко това, с което е свикнал в своята детска градина в САЩ, той откри в Музейния детски кът. Тези материали и този начин на учене явно се харесва на децата“, споделя Величка.

Тя осъзнава, че това не е традиционен начин за получаване на знания в училищата и детските градини, но малчуганите го предпочитат. Малкият Дани говори български, английски и испански, при това без да ги смесва или много думи и разликите в граматиката да му създават проблеми.

Музейният детски кът „Открий какво умееш“ в ЕМО „Етър“ отбелязва три години от своето създаване. В събота и неделя празникът продължава.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Етикети: , , , ,
  • Споделете тази публикация:
  • Facebook
  • Twitter

Напиши коментар