Новини|25.07.2016 9:58

Общината отчита резултатите от почистването на реките

2.р. Янтра – мост при товарен портал на завод „Капитан Дядо Никола“.

2. р. Янтра – мост при товарен портал на завод „Капитан Дядо Никола“.

По повод приключване изпълнението на проект, свързан с почистването от наноси на речните корита на реките Янтра, Синкевица и Паничарка на територията на град Габрово, местната администрация организира финален форум, по време на който ще бъдат представени резултатите от проекта, информира Миглена Въгленова, гл. експерт „Публичност и визуализация“.

Събитието ще се състои в четвъртък, 28 юли 2016 г., от 10:30 часа в заседателната зала на трети етаж в Общината.

С финансиране от 128 079 лв. бяха почистени 11 участъка от коритата на реките Янтра, Синкевица и Паничарка с обща дължина 9 700 м. Безвъзмездната финансова помощ по линия на фонд „Солидарност“ на Европейския съюз бе предоставена на Община Габрово за справяне с последиците от наводненията през месец юни 2014 г.

Реализацията на дейностите в периода м. ноември 2015 г. – м. юни 2016 г. се оказа критично важна и изпълни превантивна роля по отношение на падналите обилни валежи на територията на общината тази година.

1.р. Янтра – участък парк „Колелото“ – Конска чешма

1. р. Янтра – участък парк „Колелото“ – Конска чешма

След почистването е подобрена проводимостта на речните легла, намален е рискът от излизане на реките от коритата им, от наводняване на прилежащите терени, от нанасяне на социални и имуществени щети, повишена е безопасността за здравето и живота на населението.

По време на събитието ще бъдат представени постигнатите резултати, количествени данни, както и информация за нанесените щети след обилните валежи в габровския регион в края на месец май тази година.

Събитието е отворено за медии, граждани и всички заинтересовани страни.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар