Крими, Новини|15.07.2016 11:15

Съдят трима севлиевци, въртели схеми и далавери

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Продължава съдебното следствие по наказателно дело от общ характер за престъпления против данъчната система, длъжностно присвояване и документни престъпления. Подсъдими по делото са Т.Х., К.Х. и Е.Х. от Севлиево.

Първият от тях – Т.Х., е обвинен от Окръжна прокуратура – Габрово в извършването на две престъпления – избягване установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери, както и за неплащане на данъчни задължения в големи размери.

Подсъдимата К.Х. е предадена на съд с обвинение за длъжностно присвояване в големи размери на парична сума, собственост на ЕООД от Севлиево. Същата е обвинена и в извършването на длъжностно присвояване на парична сума, собственост на акционерно дружество от Севлиево. К.Х. е обвинена и в извършване на документно престъпление – затаяване на истина в три годишни данъчни декларации.

Подсъдимата Е.Х. е обвинена за длъжностно присвояване на парична сума, собственост на търговско дружество от Севлиево. Същата е предадена на съд с обвинение и за извършено документно престъпление – затаяване на истина в данъчни декларации.

В съдебно заседание, проведено на 14 юли, съдебният състав с председател съдия Попов, прие като доказателство по делото заключението на изготвената на досъдебното производство съдебно-счетоводната експертиза.

За изясняване на обстоятелствата по делото съдът допусна повторен разпит на двама свидетели, изслушани в предходното заседание. Като свидетел ще бъде призовано и още едно лице, което не е разпитвано до момента.

За следващото съдебно заседание ще бъдат изискани и справки от РУ „Полиция” – Севлиево, както и от няколко търговски дружества, относно характера на договорните им отношения със свързаните с подсъдимите фирми.

Следващото заседание по делото е насрочено за 30 септември 2016 година.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Етикети: , , , , , ,
  • Споделете тази публикация:
  • Facebook
  • Twitter

Напиши коментар