Крими, Новини|14.07.2016 10:51

Опасен рецидивист влиза в затвора за грабеж

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

С присъда по наказателно дело от общ характер, обявена на 13 юли, състав на Окръжен съд – Габрово, с председател съдия Василева, осъди Ю.Г. от Габрово на 3 години и 4 месеца лишаване от свобода за извършен грабеж.

Съдът призна Ю.Г. за виновен в това, че на 8 декември 2015 г., около 14,00 ч., при условията на опасен рецидив, от апартамент находящ се на ул. „Селимица” в Габрово, отнел златни, сребърни и др. накити на обща стойност 857,80 лева от владението на млада жена от Габрово, като е заварен на мястото на престъплението и за да запази владението върху отнетите вещи, употребил сила срещу жената.

За извършеното престъпление Ю.Г. бе осъден на 3 години и 4 месеца лишаване от свобода, което наказание да изтърпи при първоначален строг режим.

Присъдата подлежи на обжалване или протестиране пред Апелативен съд – Велико Търново в 15-дневен срок.

Делото бе разгледано по реда на Глава двадесет и седма от НПК, Съкратено съдебно следствие в производството пред първа инстанция по чл.371 т.2 от НПК. Подсъдимият заяви, че се признава за виновен по всички факти и обстоятелства посочени в обвинителния акт и изрази съгласие да не се събират доказателства по тях. При постановяване на присъдата съдът ползва самопризнанието на Ю.Г. и събраните в досъдебното производство писмени и гласни доказателства, които го подкрепят.
Съгласно разпоредбите на закона, при разглеждане на делото по този ред, когато определя наказанието съдът е длъжен да съобрази същото с разпоредбата на чл.58а ал.1 от НК, като в конкретния случай редуцира първоначално определеното наказание от 5 години лишаване от свобода с 1/3.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар