Любопитно, Новини|21.06.2016 16:03

Габрово ще има свой електромобил

Снимката е илюстративна

Снимката е илюстративна

Община Габрово ще закупи нов електрически автомобил по пилотната схема за насърчаване използването на електрически превозни средства. Това ще струва 50 000 лева, а средствата се осигуряват от фонд Резервен на Общината.

Това стана с решение на Управителния съвет на Инвестиционната програма за климата на Националния доверителен екофонд, състоял се на 14 юни 2016 година. Сред одобрените бенефициери са 22 общини, Министерството на околната среда и водите, Министерството на икономиката, Министерството на труда и социалната политика, Изпълнителната агенция „Главна инспекция по труда“ .

Ще бъдат закупени общо 34 електрически и 10 електрически хибридни (plug-in) превозни средства. Екологичните превозни средства ще спестяват годишно 138 тона въглероден диоксид.

Закупените 44 електрически и електрически хибридни превозни средства ще се използват за обслужване на общински обекти в етап на строителство, преглед на общинската пътна мрежа, текущ контрол и охрана на общински обекти, посещение на обекти по сигнали на граждани, посещение на обекти свързани с опазването на водните ресурси, обслужване на проблеми по инфраструктурата и екологията при възникнали аварийни ситуация в населените места, социален патронаж, контрол по спазване правилата за паркиране,и др.

До средата на август 2016 г. ще бъдат избрани доставчици по реда на Закона за обществените поръчки /ЗОП/. Очаква се първите електромобили, закупени по пилотната схема, да пристигнат най-късно през месец ноември, брандирани по подходящ начин.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Етикети: , , ,
  • Споделете тази публикация:
  • Facebook
  • Twitter

Напиши коментар