Новини, Политика|16.06.2016 10:35

Три „любими“ на Общината фирми печелят поръчки в Габрово

© Copyright 2016 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2016 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Три фирми печелят обществените поръчки в Габрово. Само за последните 4-5 години те са си разделили 22 милиона лева. Фирмите не са габровски и бяха определени като „семейни“. Данните оповести пред журналисти по време на пресконференция Кристина Сидорова, председател на БСП – Габрово и действащ общински съветник.

„Любимци“ на Общината в това отношение са „Техно Строй“ (София), „Мирса 93“ и „Кота 2001″. След последното заседание на Общински съвет – Габрово стана ясно, че много малко са габровските фирми, изпълняващи големи обществени поръчки тук“, каза Сидорова.

По думите й „Кота 2001“ и „Мирса 93“ са семейни фирми – едната на сина, другата на бащата. Тези фирми играят като консорциум или участват по отделно в процедурите за спечелване на обществени поръчки. Често пъти влизат и в обединение с „Техно Строй“.

Само през последните два месеца „Техно Строй“, в консорциум с „Кота 2001″, е спечелила поръчки за около 2 млн. лева в Габрово. Едната е за изграждането на новия мост над река Янтра, свързващ ул.“Аврам Гачев“ и ул.“Дунав“, на стойност 1 600 000 лв., а другата, на стойност 230 0000 лв., за новата отоплителна система на Природоматематическа гимназия „Акад. Иван Гюзелев“.

„Това са две от общото трите големи поръчки за строителство, пуснати в последните три-четири месеца, от които две ги печели „Техно Строй“. При разглеждане на сайтовете на тези фирми впечатление прави, че основаната Община, с която работят, е Габрово. Трудно излизат други общини. Участват на много места, но тук изглежда са абонирани за спечелване на поръчки“, информира още Кристина Сидорова.

Тя поясни, че „триото“ са изпълнявали проекти по Регионално развитие за Зелена градска среда и припомни, че след изпълнението на строителните дейности падна една от терасите на ул.“Аврам Гачев“. Тези фирми са строили още Кръговото кръстовище в Габрово, Двата центъра от семеен тип и други обекти на висока стойност.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Етикети: , , , , ,
  • Споделете тази публикация:
  • Facebook
  • Twitter

Напиши коментар