Свържи се с нас

Новини

Три „любими“ на Общината фирми печелят поръчки в Габрово

© Copyright 2016 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2016 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Три фирми печелят обществените поръчки в Габрово. Само за последните 4-5 години те са си разделили 22 милиона лева. Фирмите не са габровски и бяха определени като „семейни“. Данните оповести пред журналисти по време на пресконференция Кристина Сидорова, председател на БСП – Габрово и действащ общински съветник.

„Любимци“ на Общината в това отношение са „Техно Строй“ (София), „Мирса 93“ и „Кота 2001″. След последното заседание на Общински съвет – Габрово стана ясно, че много малко са габровските фирми, изпълняващи големи обществени поръчки тук“, каза Сидорова.

По думите й „Кота 2001“ и „Мирса 93“ са семейни фирми – едната на сина, другата на бащата. Тези фирми играят като консорциум или участват по отделно в процедурите за спечелване на обществени поръчки. Често пъти влизат и в обединение с „Техно Строй“.

Само през последните два месеца „Техно Строй“, в консорциум с „Кота 2001″, е спечелила поръчки за около 2 млн. лева в Габрово. Едната е за изграждането на новия мост над река Янтра, свързващ ул.“Аврам Гачев“ и ул.“Дунав“, на стойност 1 600 000 лв., а другата, на стойност 230 0000 лв., за новата отоплителна система на Природоматематическа гимназия „Акад. Иван Гюзелев“.

„Това са две от общото трите големи поръчки за строителство, пуснати в последните три-четири месеца, от които две ги печели „Техно Строй“. При разглеждане на сайтовете на тези фирми впечатление прави, че основаната Община, с която работят, е Габрово. Трудно излизат други общини. Участват на много места, но тук изглежда са абонирани за спечелване на поръчки“, информира още Кристина Сидорова.

Тя поясни, че „триото“ са изпълнявали проекти по Регионално развитие за Зелена градска среда и припомни, че след изпълнението на строителните дейности падна една от терасите на ул.“Аврам Гачев“. Тези фирми са строили още Кръговото кръстовище в Габрово, Двата центъра от семеен тип и други обекти на висока стойност.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Бюлетините за местния вот пристигнаха в Габрово

Днес, 18 октомври, в Областна администрация – Габрово пристигнаха бюлетините за произвеждане на изборите за общински съветници и кметове на 27 октомври, информираха от администрацията на губернатора.

снимка: Областна администрация – Габрово

Общият брой за област Габрово е 243 300. Заедно с методическите указания са предадени на представителите на общините в присъствието на ОИК – Габрово.

снимка: Областна администрация – Габрово

Съхранението им ще бъде в специално обособени и охраняеми помещения, определени със Заповед на Кмета на съответната община.

снимка: Областна администрация – Габрово

За предстоящите избори към момента са разкрити общо 236 броя секции за област Габрово – разпределени по общини както следва: за община Габрово – 117; за община Севлиево -71; за община Трявна – 22; за община Дряново – 26, като в това число попадат и подвижните избирателни секции и секциите в болнични заведения.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Спипаха габровски наркодилър с над половин кило марихуана

Районната прокуратура в Габрово задържа за срок от 72 часа мъж, държал в дома си наркотични вещества.

В хода на разследването, с постановление от 17 октомври, мъж с инициали Ц. И. е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на същата дата в къща в Габрово, държал без надлежно разрешително високорискови наркотични вещества – канабис, с тегло 560 грама.

След преценка на събраните по делото доказателства с оглед на това, че същите сочат за обосновано предположение за съществуваща реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши престъпление, тъй като той е привлечен като обвиняем за извършено тежко умишлено престъпление, ще бъде направено искане пред Районен съд – Габрово за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Под ръководството на Района прокуратура – Габрово действията по разследването продължават.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Справедливост и сигурност

*Местни избори 2019. Купуването и продаването на гласове е престъпление*

снимка: Местна коалиция „ВМРО – Българско национално движение“ (ВМРО – БНД, СДС)

Справедливост и сигурност
Програма на МК „ВМРО – Българско национално движение“ (ВМРО-БНД, СДС) за управление и развитие на гр. Габрово:

1. Стимулиране и привличане на инвестиции в града и общината. Създаване на подходяща бизнес среда за всички предприемачи и пълно съдействие за реализация на техните проекти.

2. Създаване на сигурна и безопасна градска среда. Ред, дисциплина и контрол за спазването на наредбите и законите от всички граждани, без толериране на някои групи от тях.

3. Габрово – средище на единение, духовност, знание и традиции и същевременно център на високо технологична индустрия и дигитална икономика.

4. Местни референдуми и допитвания до гражданите по въпроси от значим обществен интерес. Диалог с хората за стимулиране на гражданското участие в управлението.

5. Нулева толерантност към корупцията на всяко ниво. Отговорност и прозрачност в действията на общинската администрация.

6. Качествено образование в дух на родолюбие, национално достойнство и съхраняване на българщината и професионално съобразено с изискванията на съвременното технологично развитие.

7. Чувствително увеличаване на бюджета и реална подкрепа за спорт, култура, отдих и туризъм, фолклорни традиции, както и поддържането и опазването на културните, историческите и архитектурните паметници в Общината.

8. Водене на справедлива социална политика и социална защита, ефективно и гарантирано здравеопазване.

9. Бързи и улеснени административни процедури. Подобряване и дигитализация на услугите. Чувствително повишаване на компетентността на администрацията на Община Габрово.

10. Разработване и реализация на проекти за развитие и подобряване на градската среда, общинската инфраструктура, транспорта и благоустройството на града. Пълен контрол по качеството на изпълнението на обществените поръчки.

11. Засилване на взаимодействието на всички нива между местната власт, бизнеса, неправителствения сектор и гражданите.

12. Национална и международна реклама на Габрово и популяризирането на града като място за развитие на различни видове туризъм. Участие в държавни и Европейски програми за археологически проучвания и разкопки.

*Публикуваният материал е предоставен от МК „ВМРО – БНД“ (ВМРО – БНД,СДС). Местни избори 2019. Купуването и продаването на гласове е престъпление*

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица