Новини, Общество|13.06.2016 9:55

Тренинг на открито за Ученическите екипи по първа помощ

снимка: БЧК - Габрово

снимка: БЧК – Габрово

В края на миналата седмица в парк „Маркотея” в Габрово, се проведе тренинг на открито с опознавателен, обучителен и демонстративен характер за Ученическите екипи по първа помощ в област Габрово.

снимка: БЧК - Габрово

снимка: БЧК – Габрово

В него взеха участие 56 ученици от 14 училища в областта, членове на Младежки авариен екип – Габрово, доброволци на БМЧК. Тренингът е част от проект „Първи стъпки с „Хелфи, широка крачка с УЕПП, достигане на целта с МАЕ”, финансиран от Фонда за подпомагане и оптимизиране на дейностите на БМЧК „Мисли глобално, действай локално.” Партньори на събитието бяха РД „ПБЗН” и Регионална здравна инспекция – Габрово.

Участниците преминаха през 13 пункта, на които под формата на ситуации и провокативни игри трябваше да покажат своите умения за оказване на първа долекарска помощ/като в последствие, техните ментори от МАЕ им разясняваха правилните действия.

Освен това участниците преминаха и през пунктове по здравословно хранене, промоция на хуманитарните ценности, социален пункт, превенция на зависимости и екипност, с цел да бъдат запознати с по-широк кръг от дейности на младежката червенокръстка организация.

Всички отбори се представиха много добре и получиха грамоти и тематични награди. Крачката е направена и вървим към целта!

снимка: БЧК - Габрово

снимка: БЧК – Габрово

Участието в Ученическите екипи по първа помощ традиционно се асоциира с първите стъпки на голяма част от доброволците на БМЧК. Благодарение на събитията, свързани с тях на областно и национално ниво, децата и младежите получават шанса да се запознаят с принципите и мисията на нашата организация, а също и да вземат участие в други от разнообразните дейности на БМЧК.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар