Свържи се с нас

Новини

Резултати след финала на Гран При България – Севлиево

снимка: Община Севлиево, Архив

снимка: Община Севлиево, Архив

Над 5000 зрители изгледаха състезателния уикенд на трасето „Горна Росица“ в стартовете от Европейския шампионат в класовете ЕМХ65 и ЕМХ85, както и четвъртия кръг на Републиканския шампионат в МХ2, МХ1 и МХ.

115 пилота от 8 държави (България, Румъния, Турция, Сърбия, Гърция, Молдова, Хърватия и Унгария) караха в Севлиево. Както в съботния ден, дъжда обърка сметките на организаторите, състезатели и публика, така и в ранния неделен следобед заваля силно, което наложи втория манш в МХ2 да бъде прекъснат в 19-та минута заради сигурността и здравето на пилотите.

Въпреки това, по правилник класирането се зачита, ако има изминати 75% минути от стартирането на състезанието.(маншът е 25 минути и времето започва да тече когато падне бариерата) В първия ден на Гран При България отново имаше подобно спиране, но в МХ. Дъждът обаче не попречи на публиката и тя остана по трибуните на трасето, за да изгледа докрай ставащото днес на „Горна Росица“. Най -потърпевши бяха пилотите от МХ1 , които трябваше да карат втория си манш при тежки условия на трасето, но до сериозни падания и инциденти не се стигна.

В Европейския шампионат ЕМХ 65 краен победител от двата манша стана Мариус Поповици (1 манш- 2 място, 2 манш- 1 място , общо 47 точки, Румъния ,КТМ). След него в подреждането останаха Ласло Течи (1- 1, 2- 2, 47т, Унгария ,КТМ ) и Ноел Занош (1-3,2-3, 40т, Унгария, КТМ). От българските пилоти, при най-малките Радостин Михайлов (КТМ) се нареди 7-ми с 28 точки (1-7, 2-7).

Също много оспорвано беше и при ЕМХ 85. Победителят Никола Хранич (47 т, Хърватия, Хускварна) и заелия второто място на крайното класиране за кръга Адам Коваш (47т.,Унгария, КТМ) си поделиха по един манш, но заради успеха във втория, Хранич се качи на първата позиция на награждаването след края състезанията. Трети е Кристоф Якоб (1-4, 2-3, 38 точки, Унгария, Хускварна).

За Републиканския ни шампионат в МХ Веселин Малинов (МСК Севлиево, Кавазаки) прибави 50 точки, след като и вчера в дъжда и днес на тежкото трасе, финишира първи. Втори в подреждането се нареди Юлиян Райчев (1-4, 2-2, 40 т, МСК Панчо Рейсинг тийм, Кавазаки) и Захари Томов (1-2, 2-10 , 33 т, МХ Шулц, Хонда). Водачът в генералното класиране и победител във всички три кръга от началото на сезона Мартин Тодоров (Еър макс рейсинг, Ямаха) си тръгна от Севлиево само с 16 точки, които спечели в първия манш. Във втория Тодоров не взе участие.

Местният любимец Хакан Халми (МСК Севлиево, КТМ) зарадва многобройните си почитатели с две победи в МХ2 от 4-ия кръг на РШ. Още в началото на първата обиколка Халми падна, след като при приземяване се подхлъзна, но геройски продължи напред без преден калник и изпревари всички свои конкуренти, като зрителите бяха на крака през цялото време и го аплодираха дълго след финала.

Във втория манш Хакан нямаше проблеми и от старта до финала водеше колоната на пилотите. Втори и трети в МХ2 завършиха Георги Георгиев (1-2,2-3, 42 т, Текстил Рейсинг, Сузуки) и Любомир Васев (1-4,2-2, 38 т., МХ Рейсинг Симитли, Ямаха).

Румънският състезател Адриан Радута (Ямаха) от манш на манш показва, че се намира в изключителна спортна форма. Радута кара във всичките кръгове на родния шампионат и днес записа поредния си успех и нови 50 точки. Освен купата за първо място в МХ1 румънецът си тръгна и с трофея на „Спорт тото“ за най-бърза обиколка в квалификациите – 2.37.5 минути. Втори в крайното класиране с 42 точки финишира Калоян Илиев (1-3,2-2, МСК Севлиево, КТМ), а трети Ивелин Манев (1-2,2-4, 40т, Моторейсинг Варна, КТМ).

Любителите на мотоциклетния спорт ще могат да гледат следващото състезание от календара на БФМ от 10 до 12 юни в Долна Митрополия, Плевен. На летищния комплекс ще се проведе 4-ия кръг на Републиканския ни шампионат по мотоциклетизъм на писта, както и Европейския по СуперМото.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Крими

Прибраха 18-годишен на ул.“Светло бъдеще“, заради марихуана

Полицията в Габрово установи и арестува 18-годишен младеж, заради притежание на наркотични вещества. Арестът му бил осъществен вчера, 11 декември, около 14.35 часа на улица „Светло бъдеще“ в Габрово.

Той бил задържан в хода специализирана полицейска операция за противодействие на престъпленията, свързани с употреба и разпространение на наркотични вещества на територията на Габрово.

Местни криминалисти извършили проверка на пълнолетния габровец, като при процесуално-следствените действия установили, че той придобил и държи в себе си полиетиленова „свивка“, съдържаща зелена суха листна маса.

Намереното вещество дало характерната реакция на „марихуана“ при направения на място полеви наркотест. По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Районна прокуратура – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Благотворителен базар с изделия, изработени от потребителите на социални услуги

На 16 и 17 декември, понеделник и вторник, от 14.00 ч. до 19.00 ч., в търговски център на бул.“Могильов“ в Габрово, за пореден път ще се проведе Коледен благотворителен базар с изделия, изработени от потребителите на Дневен център за деца и младежи с увреждания, Дневен център за деца с увреждания, Дневен център за пълнолетни лица с увреждания, Център за социална рехабилитация и интеграция, Дневен център за стари хора, Комплекс за социално-здравни услуги за деца и семейства и Център за обществена подкрепа SOS Детски селища.

Набраните средства ще бъдат използвани за терапия, лечение и подобряване условията на живот на деца и лица в неравностойно положение.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Кметът на Габрово чете с ученици

Ученици и учители четоха разказа „Шибил“ на Йордан Йовков и така отбелязаха седмицата на четенето в училище „Иван Вазов“ в Габрово.

снимка: Община Габрово

В урока се включи и кметът на града Таня Христова, а докато деца и възрастни четяха, на екрана в класната стая течеше филмът „Шибил“ от 1967 година, информираха от общинската администрация.

снимка: Община Габрово

Уникалният урок на седмокласниците започна с кратка история за писмеността и съответно четенето – от плочката от Градещница, обл. Враца /датирана около 5-то хилядолетие пр.н.е. и важен източник за историята на Европа в края на неолита /, през Месопотамия и Древен Египет, Древна Гърция, старобългарските текстове, съвременния език, та чак до емотиконите в днешни дни.

снимка: Община Габрово

В училището има обособен кът за четене и богата библиотека, а първокласниците се готвеха за посещение в детска градина, където да демонстрират какво са научили в първите месеци в училище.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица