Свържи се с нас

Новини

Резултати след финала на Гран При България – Севлиево

Published

on

снимка: Община Севлиево, Архив

снимка: Община Севлиево, Архив

Над 5000 зрители изгледаха състезателния уикенд на трасето „Горна Росица“ в стартовете от Европейския шампионат в класовете ЕМХ65 и ЕМХ85, както и четвъртия кръг на Републиканския шампионат в МХ2, МХ1 и МХ.

115 пилота от 8 държави (България, Румъния, Турция, Сърбия, Гърция, Молдова, Хърватия и Унгария) караха в Севлиево. Както в съботния ден, дъжда обърка сметките на организаторите, състезатели и публика, така и в ранния неделен следобед заваля силно, което наложи втория манш в МХ2 да бъде прекъснат в 19-та минута заради сигурността и здравето на пилотите.

Въпреки това, по правилник класирането се зачита, ако има изминати 75% минути от стартирането на състезанието.(маншът е 25 минути и времето започва да тече когато падне бариерата) В първия ден на Гран При България отново имаше подобно спиране, но в МХ. Дъждът обаче не попречи на публиката и тя остана по трибуните на трасето, за да изгледа докрай ставащото днес на „Горна Росица“. Най -потърпевши бяха пилотите от МХ1 , които трябваше да карат втория си манш при тежки условия на трасето, но до сериозни падания и инциденти не се стигна.

В Европейския шампионат ЕМХ 65 краен победител от двата манша стана Мариус Поповици (1 манш- 2 място, 2 манш- 1 място , общо 47 точки, Румъния ,КТМ). След него в подреждането останаха Ласло Течи (1- 1, 2- 2, 47т, Унгария ,КТМ ) и Ноел Занош (1-3,2-3, 40т, Унгария, КТМ). От българските пилоти, при най-малките Радостин Михайлов (КТМ) се нареди 7-ми с 28 точки (1-7, 2-7).

Също много оспорвано беше и при ЕМХ 85. Победителят Никола Хранич (47 т, Хърватия, Хускварна) и заелия второто място на крайното класиране за кръга Адам Коваш (47т.,Унгария, КТМ) си поделиха по един манш, но заради успеха във втория, Хранич се качи на първата позиция на награждаването след края състезанията. Трети е Кристоф Якоб (1-4, 2-3, 38 точки, Унгария, Хускварна).

За Републиканския ни шампионат в МХ Веселин Малинов (МСК Севлиево, Кавазаки) прибави 50 точки, след като и вчера в дъжда и днес на тежкото трасе, финишира първи. Втори в подреждането се нареди Юлиян Райчев (1-4, 2-2, 40 т, МСК Панчо Рейсинг тийм, Кавазаки) и Захари Томов (1-2, 2-10 , 33 т, МХ Шулц, Хонда). Водачът в генералното класиране и победител във всички три кръга от началото на сезона Мартин Тодоров (Еър макс рейсинг, Ямаха) си тръгна от Севлиево само с 16 точки, които спечели в първия манш. Във втория Тодоров не взе участие.

Местният любимец Хакан Халми (МСК Севлиево, КТМ) зарадва многобройните си почитатели с две победи в МХ2 от 4-ия кръг на РШ. Още в началото на първата обиколка Халми падна, след като при приземяване се подхлъзна, но геройски продължи напред без преден калник и изпревари всички свои конкуренти, като зрителите бяха на крака през цялото време и го аплодираха дълго след финала.

Във втория манш Хакан нямаше проблеми и от старта до финала водеше колоната на пилотите. Втори и трети в МХ2 завършиха Георги Георгиев (1-2,2-3, 42 т, Текстил Рейсинг, Сузуки) и Любомир Васев (1-4,2-2, 38 т., МХ Рейсинг Симитли, Ямаха).

Румънският състезател Адриан Радута (Ямаха) от манш на манш показва, че се намира в изключителна спортна форма. Радута кара във всичките кръгове на родния шампионат и днес записа поредния си успех и нови 50 точки. Освен купата за първо място в МХ1 румънецът си тръгна и с трофея на „Спорт тото“ за най-бърза обиколка в квалификациите – 2.37.5 минути. Втори в крайното класиране с 42 точки финишира Калоян Илиев (1-3,2-2, МСК Севлиево, КТМ), а трети Ивелин Манев (1-2,2-4, 40т, Моторейсинг Варна, КТМ).

Любителите на мотоциклетния спорт ще могат да гледат следващото състезание от календара на БФМ от 10 до 12 юни в Долна Митрополия, Плевен. На летищния комплекс ще се проведе 4-ия кръг на Републиканския ни шампионат по мотоциклетизъм на писта, както и Европейския по СуперМото.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Култура

Концерт в Габрово на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев

Published

on

На 24-ти април в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово от 18.30 часа предстои концерт на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев.

През тази година се навършват 125 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров и 200 години от рождението на емблематичния чешки композитор – Бедржих Сметана.

По този повод тримата талантливи изпълнители се събират, за да направят турне в България, със знакови творби на двамата велики композитори. Датите на концертите са с начален час 18.30 часа, а входът за тя е свободен.

Концертите включват рядко изпълняваното Клавирно трио оп.4 на Владигеров, което той е написал едва на 17 години! То е и Първото българско трио за пиано, цигулка и виолончело. В програмата е включено още емблематичното Клавирно трио оп.15 от Бедржих Сметана.

Изключително респектираща и рядко изпълнявана програма. Тримата изпълнители Стоимен Пеев/цигулка, Атанас Кръстев/виолончело и Мартина Табакова/пиано, са добре познати на българската публика, изявени артисти, носители на престижни награди като „Кристална лира“ на СБМТД, „Музикант на годината“ на БНР за „Ансамбъл на годината“, „Златен век” на Министерството на културата, „Златно перо“ на агенция Кантус Фирмус за постижения в областта на културата.

Зареди още

Новини

Пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица