Любопитно, Новини|08.06.2016 16:22

Габровец тръгва на автостоп до Франция

снимка: Илиян Станев

снимка: Илиян Станев, фейсбук

Габровецът Илиян Станев тръгва на автостоп до Франция. Той ще започне своето пътешествие на 14 юли от Световната столица на хумора и сатирата, разчитайки единствено на доброжеланието на шофьорите, които ще го допуснат в автомобилите си.

Тръгва само с раница и фотоапарат в ръка. Крайната точка на неговото пътуване е френската столица Париж. По пътя си той ще спре в четири града – Будапеща в Унгария, Залцбург и Виена в Австрия. Пътешествието ще продължи близо 1 месец.

Той мотивира решението си по следния начин: „Всичко това, което правя го нарекох Проект „Пътуване към себе си“, защото, пътувайки към дадена дестинация освен към нея аз пътувам към себе си. Защото се опознавам още по-добре, обогатявам се, вдъхновявам и стигам до различни изводи за живота. Освен това имам достатъчно време да размишлявам.“

13335543_1010925998976387_2539340255557884577_n

Тъй като разполага с ограничен бюджет, ще нощува по хостели, а при добро време – на палатка, която ще носи със себе си. Ще използва и сайт, в който хора от различни градове на Стария континент предлагат безплатен подслон в домовете си.

След странстване из почти цяла България, габровецът направил пътувания на близки страни. Посетил първо Гърция, преди седмица Истанбул, Турция, а сега на ред е най-голямото пътешествие и предизвикателство в живота му – Париж.

„Очаквам едно голямо приключение, защото пътуването на автостоп винаги е една огромна емоция“, обяснява авантюристът. Със себе си е взел карта, която твърди, че вече знае почти наизуст. Вярва, че животът трябва да се живее по интересен начин, за да има смисъл.

снимка: Илиян Станев, личен архив

снимка: Илиян Станев, личен архив

Всеки, който желае, може да следи пътуването на Илиян през страницата му във фейсбук.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Етикети: , , , , ,
  • Споделете тази публикация:
  • Facebook
  • Twitter

Напиши коментар