Свържи се с нас

Новини

„Laziale“ е лидер в Premier League на Неделната

Копакабана отстъпи първото място след разгром с 6:0

Published

on

снимка: АНЛ – Габрово

снимка: АНЛ – Габрово

Само три кръга преди края на първенството, „Laziale“ излезе начело в Premier League на Английската неделна лига по футбол на Габрово. Това стана след победа срещу „ВАС Етъра“ и загуба на конкурента „Копакабана“ от „2+2“.

Христо Минчев – Джими, отбеляза поредните си два гола за „ВАС Етъра“, но завърналият се в тима на „Laziale“ Пламен Кожухаров отговори с цели четири, кой от кой по- красив, за да изведе своите до победата с 5:3, в много хубав и динамичен мач, изобилстващ от красив и атрактивен футбол, и майсторски отигравания.

Досегашният лидер „Копакабана“ претърпя неочакван разгром, най – вече в цифрово изражение, от тима на „2+2“. Ивайло Христов отбеляза два гола, а за победата с 6:0 по веднъж се разписаха и Радо Гутев, Тодор Гутев, Любо Иванов и завърналият се от чужбина Илиян Тосунов.

Тимът на „Ястребите“ изигра два мача през изминалата седмица, в Premier League и претърпя две загуби. Първо отборът бе надигран от „ВАС Етъра“, в отложен мач с 2:7, след шест гола на Христо Минчев – Джими, в отложен мач.

В среща от редовният 11 кръг „Ястребите“ загубиха и от Палаузово/Интерпауър/, с 0:5. За „палаузовци“ по два пъти се разписаха Иван Лесев и Иво Георгиев, а един гол добави Димитър Христов.

В Championship през изминалата седмица „Гипсострой 08“ постигна две победи с по 3:1. В четвъртък те победиха „Трите Хикса“, след два гола на завърналия се Минчо Едрев, а в неделя той вкара отново и срещу „Идеал Стандарт Видима“, затваряйки мача, в който с два гола се отличи Станимир Димитров.

В отложена среща Спас Станчев отбеляза два гола за възродения отбор на „Трите Хикса“, който победи с 4:1 „Омега“.

На свой ред и „Омега“ записа победа, в редовния 11 кръг. Изненадващо селекцията на Христо Мечков надигра „ФК Експрес“ с 2:1, след голове на Мирослав Тодоров и Георги Цветков.

През тази седмица, предстои поредният 12 кръг, от третия плейофен полусезон на АНЛ Габрово. Началото е в 15.00ч. на 12 юни, неделя. Във вторник, 7 юни, от 19.00, „ФК Експрес“ и „Идеал Стандарт Видима“ ще се срещнат в отложен мач.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Култура

Концерт в Габрово на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев

Published

on

На 24-ти април в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово от 18.30 часа предстои концерт на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев.

През тази година се навършват 125 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров и 200 години от рождението на емблематичния чешки композитор – Бедржих Сметана.

По този повод тримата талантливи изпълнители се събират, за да направят турне в България, със знакови творби на двамата велики композитори. Датите на концертите са с начален час 18.30 часа, а входът за тя е свободен.

Концертите включват рядко изпълняваното Клавирно трио оп.4 на Владигеров, което той е написал едва на 17 години! То е и Първото българско трио за пиано, цигулка и виолончело. В програмата е включено още емблематичното Клавирно трио оп.15 от Бедржих Сметана.

Изключително респектираща и рядко изпълнявана програма. Тримата изпълнители Стоимен Пеев/цигулка, Атанас Кръстев/виолончело и Мартина Табакова/пиано, са добре познати на българската публика, изявени артисти, носители на престижни награди като „Кристална лира“ на СБМТД, „Музикант на годината“ на БНР за „Ансамбъл на годината“, „Златен век” на Министерството на културата, „Златно перо“ на агенция Кантус Фирмус за постижения в областта на културата.

Зареди още

Новини

Пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица