Любопитно, Новини|02.06.2016 17:15

Таня Христова номинирана за кмет на месеца

снимка: kmeta.bg

снимка: kmeta.bg

Кметът на община Габрово Таня Христова е номинирана в конкурс на портала на българските общини kmeta.bg за „Кмет на месеца“. Номинацията е за темата на месец юни „Празници и фестивали“ в общини с население над 50 000 души.

Можете да гласувате за Габрово по веднъж на ден от един IP адрес. Всеки, който желае да подкрепи кметът Таня Христова, може да го направи оттук.

Габровският кмет е номинирана заради традиционния Фестивал на хумора, който потапя в празнична атмосфера целия град. Освен тържественото шествие с огромната котка – символ на града, се провеждат конкурси, изложби и концерти.

„Няма такава държава, има такъв град“ – това бе мотото на карнавала, който се състоя на 21 май тази година. Темата на събитието бе обявена на 11 ноември, точно в 11 часа и 11 минути от кмета Христова.

Празникът има далечна история и затова е и толкова скъп за габровци. Още в началото на 20-те години на XX век са се провеждали старите традиционни събори Габровската Олелия и маскените балове. Първият съвременен карнавал се провежда през 1965 г.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Етикети: , , , , ,
  • Споделете тази публикация:
  • Facebook
  • Twitter

Напиши коментар