Крими, Новини|27.05.2016 10:35

Осъдиха мъж, взел книжка с фалшива диплома за основно

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Мъж, ползвал неистинска диплома за основно образование, за да придобие свидетелство за управление на МПС, категория В и С, е осъден на шест месеца лишаване от свобода, което на основание чл. 66 от НК е отложено с изпитателен срок от три години.

След внесен обвинителен акт и постигнато в съдебно заседание споразумение с Районна прокуратура – Габрово, съдът призна Тунджай А. за виновен за това, че през периода 14.04. – 19.09.2011г. и през периода 31.07. – 15.08.2013 г. в Габрово, при условията на продължавано престъпление, пред служител на Регионална дирекция “Автомобилна администрация” – Габрово и пред служител на ОД на МВР-ПП-Габрово, и в двата случая, съзнателно се ползвал от неистински официален документ – свидетелство за завършено основно образование, на което бил придаден вид, че е издадено на негово име от директора на СОУ „В. Априлов” – Долна Митрополия, както от него за самото съставяне на документа не може да се търси наказателна отговорност.

Тунджай искал да притежава свидетелство за управление на МПС, но не можел да придобие такова, заради липсата на свидетелство за основно образование, каквото не бил завършил. Поради това, по неустановен начин се сдобил с такъв документ – свидетелство за завършено основно образование, на което бил придаден вид, че е издадено на негово име от директора на СОУ „В. Априлов” – Долна Митрополия.

През 2011 г. преминал практическо обучение за придобиване на правоспособност за управление на МПС, категория „В”. Подал заявление за явяване на изпит за придобиване на правоспособност за управление на МПС, категория „В” пред Областен отдел „Автомобилна администрация” – Габрово, като към него приложил неистинското свидетелство.

Тунджай бил допуснат до практически изпит, който издържал успешно и на 02.05.2011г. получил свидетелство за управление на МПС, категория “В“.

Известно време след това, по същия начин, като отново представил неистинското свидетелство за основно образование, подал документи, издържал успешно изпити и получил свидетелство за управление на МПС, категория “С“.

Споразумение има последици на влязла в сила присъда.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Етикети: , , ,
  • Споделете тази публикация:
  • Facebook
  • Twitter

Напиши коментар