Пищно шествие и много изненади за Карнавала в Габрово

© Copyright 2016 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2016 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Пищно шествие, вестник, много нови макети, картини и изненади очакват гостите на Габрово за Карнавала на 21 май. Това разкри днес пред журналисти кметът на областния град по време на специален брифинг, посветен на празника. „Всичко може да се очаква! Най-вече неочакваното“, шеговито заяви Таня Христова.

За първи път в част от карнавалното дефиле ще бъдат включени личности, пред които се прекланяме. „Тук няма да иронизираме, а напротив – със съвсем сериозно отношение към хората, имащи принос към развитието на Габрово“, информира кметът.

В Карнавала ще бъдат разпознати Васил Априлов, Пенчо Семов и други важни исторически личности. По трасето тази година ще дефилират близо 2000 участника, с над 60 картини.

Сред участващите външни групи има 5 оркестъра, 2 кукерски групи, четници от Търговище, група от училището по Сценични изкуства – Пловдив и гримьори от Варненския Свободен университет.

На разположение на всички ще има два безплатни гримьорски пункта, разположени пред сградата на Библиотеката.

Самото шествие по традиция за започне в 18.00 часа. То ще бъде поведено от габровския глашатай „Ранката Парапанката“ и макет на бащата на Карнавала Слави Бонев.

Трасето, по което ще минат всички участници, ще бъде същото като миналогодишното. Фиестата ще започне от пресечката на бул.“Априлов“ с ул. „Райчо Каролев“, ще премине покрай пл.“Възраждане“, по ул.“Брянска“ и ще завърши в района на новото кръгово кръстовище в района на бившата Консултативна поликлиника.

Коментаторските пунктове ще бъдат 5, разположени по цялото трасе. „Призоваваме зрителите да концентрират своето присъствие в зоните в близост до пунктовете, на които ще има доста интересна и нестандартна информация за участниците в карнавалното шествие“, каза кметът Таня Христова.

Водещи в официалната трибуна ще бъдат изключително популярните гласове на БГ Радио – Симо и Богдана, а в района на хотел „Балкан“ – Наско и Лора, стана ясно още от думите на Христова.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Етикети: , , , , ,
  • Споделете тази публикация:
  • Facebook
  • Twitter

Напиши коментар