Кукленият театър играе на международен фестивал в Търговище

снимка: Габровски куклен театър

снимка: Габровски куклен театър

С пиесата „Кой ме гъделичка?“ Кукленият театър ще се представи на сцената на Международния фестивал на спектакли за деца „Вълшебната завеса“, който се провежда от 9 до 13 май в Търговище. Габровската трупа е сред селектираните участници от осем български театъра, към които ще се присъединят трупи от Италия, Гърция, Румъния и Турция.

Класически и съвременни сюжети ще забавляват публиката на 17-то издание на фестивала, продължил традицията на Националните прегледи за детско-юношеска драматургия и театър, провеждани преди години в Търговище.

снимка: Габровски куклен театър

снимка: Габровски куклен театър

Фестивалните спектакли ще оценява жури, което ще присъди пет награди за постижения в областта на режисурата, сценографията, театралната музика и актьорското майсторство.

Габровската трупа разчита да „погъделичка“ душите на зрителите с една съвременна пиеса на Румен Николов, чийто сюжет засяга вечната тема за борбата между доброто и злото. В спектакъла играят Радостина Андреева, Велислава Кирилова и Богдан Богданов. Режисьор е Илиян Иванов, сценографията и куклите са дело на Наталия Гочева, музиката е композирана от Георги Гарчов.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар