Свържи се с нас

Новини

Избраха фирмите, които ще санират първите сгради в Габрово

снимка: Тодор Тодоров – фотограф, Фото „Спринт“

снимка: Тодор Тодоров – фотограф, Фото „Спринт“

Избрани са фирмите изпълнители на проектирането и строителството за първите осем блока в Габрово, които ще бъдат санирани по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Новината съобщиха от Община Габрово.

След проведена обществена поръчка за изпълнение на инженеринг – проектиране и изпълнение на строително-монтажни работи, бяха определени изпълнителите на сдружилите се жилищни сгради както следва:

1. „Габрово, Св.Св Кирил и Методий № № 7 и 9” – ИНФРА БИЛД ПРОЕКТ ЕООД
2. „Катюша – гр. Габрово, бул.Могильов № 84” – ПСГ АД
3. „ЖБ Камчия, гр. Габрово – ул. Орловска 139” – ОБЕДИНЕНИЕ ГАБРОВО-ГВ
4. „БЛОК БЕДЕК ЧУМЕРНА 20-26 – ГР. ГАБРОВО” – КОТА 2001 ООД
5. „гр.Габрово – ж.к. Петър Падалски 6” – ЕТ МИРСА-93-ЦВЕТАН АСЕНОВ
6. „Габрово, ул. Йосиф Соколски № 37, вх. В и вх. Г” – ВАЛЕНТИН ПЕТРОВ 2004 ООД
7. „Узана, гр. Габрово, ул. Спортна 3, вх. А,Б,В”- ГИПСОТЕХНИКА ООД
8. „Сдружение на собствениците Люляк бул. Могильов 83,85,87 гр. Габрово“ – ТЕХНО СТРОЙ БЪЛГАРИЯ ООД

За общо 12 жилищни сгради в Габрово, сред които са посочените осем блока, са определени и изпълнителите на инвеститорския контрол на строително-монтажните работи. След проведена обществена поръчка, това са фирмите Инвестстрой – 92 ЕООД и ДЗЗД Арк – Геоид.

Предстои да бъдат сключени договори с избраните фирми, след изтичане на сроковете за обжалване на решенията за избор на изпълнители по обществените поръчки.

Към края на месец април, по Националната програма за енергийна ефективност в Община Габрово са регистрирани общо 93 сдружения на собствениците.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Бюлетините за местния вот пристигнаха в Габрово

Днес, 18 октомври, в Областна администрация – Габрово пристигнаха бюлетините за произвеждане на изборите за общински съветници и кметове на 27 октомври, информираха от администрацията на губернатора.

снимка: Областна администрация – Габрово

Общият брой за област Габрово е 243 300. Заедно с методическите указания са предадени на представителите на общините в присъствието на ОИК – Габрово.

снимка: Областна администрация – Габрово

Съхранението им ще бъде в специално обособени и охраняеми помещения, определени със Заповед на Кмета на съответната община.

снимка: Областна администрация – Габрово

За предстоящите избори към момента са разкрити общо 236 броя секции за област Габрово – разпределени по общини както следва: за община Габрово – 117; за община Севлиево -71; за община Трявна – 22; за община Дряново – 26, като в това число попадат и подвижните избирателни секции и секциите в болнични заведения.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Спипаха габровски наркодилър с над половин кило марихуана

Районната прокуратура в Габрово задържа за срок от 72 часа мъж, държал в дома си наркотични вещества.

В хода на разследването, с постановление от 17 октомври, мъж с инициали Ц. И. е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на същата дата в къща в Габрово, държал без надлежно разрешително високорискови наркотични вещества – канабис, с тегло 560 грама.

След преценка на събраните по делото доказателства с оглед на това, че същите сочат за обосновано предположение за съществуваща реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши престъпление, тъй като той е привлечен като обвиняем за извършено тежко умишлено престъпление, ще бъде направено искане пред Районен съд – Габрово за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Под ръководството на Района прокуратура – Габрово действията по разследването продължават.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Справедливост и сигурност

*Местни избори 2019. Купуването и продаването на гласове е престъпление*

снимка: Местна коалиция „ВМРО – Българско национално движение“ (ВМРО – БНД, СДС)

Справедливост и сигурност
Програма на МК „ВМРО – Българско национално движение“ (ВМРО-БНД, СДС) за управление и развитие на гр. Габрово:

1. Стимулиране и привличане на инвестиции в града и общината. Създаване на подходяща бизнес среда за всички предприемачи и пълно съдействие за реализация на техните проекти.

2. Създаване на сигурна и безопасна градска среда. Ред, дисциплина и контрол за спазването на наредбите и законите от всички граждани, без толериране на някои групи от тях.

3. Габрово – средище на единение, духовност, знание и традиции и същевременно център на високо технологична индустрия и дигитална икономика.

4. Местни референдуми и допитвания до гражданите по въпроси от значим обществен интерес. Диалог с хората за стимулиране на гражданското участие в управлението.

5. Нулева толерантност към корупцията на всяко ниво. Отговорност и прозрачност в действията на общинската администрация.

6. Качествено образование в дух на родолюбие, национално достойнство и съхраняване на българщината и професионално съобразено с изискванията на съвременното технологично развитие.

7. Чувствително увеличаване на бюджета и реална подкрепа за спорт, култура, отдих и туризъм, фолклорни традиции, както и поддържането и опазването на културните, историческите и архитектурните паметници в Общината.

8. Водене на справедлива социална политика и социална защита, ефективно и гарантирано здравеопазване.

9. Бързи и улеснени административни процедури. Подобряване и дигитализация на услугите. Чувствително повишаване на компетентността на администрацията на Община Габрово.

10. Разработване и реализация на проекти за развитие и подобряване на градската среда, общинската инфраструктура, транспорта и благоустройството на града. Пълен контрол по качеството на изпълнението на обществените поръчки.

11. Засилване на взаимодействието на всички нива между местната власт, бизнеса, неправителствения сектор и гражданите.

12. Национална и международна реклама на Габрово и популяризирането на града като място за развитие на различни видове туризъм. Участие в държавни и Европейски програми за археологически проучвания и разкопки.

*Публикуваният материал е предоставен от МК „ВМРО – БНД“ (ВМРО – БНД,СДС). Местни избори 2019. Купуването и продаването на гласове е престъпление*

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица