Крими, Новини|25.04.2016 10:36

Дилър на марихуана влиза „на топло“ за три години

IMG_2847

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

С присъда по наказателно дело от общ характер, постановена на 22 април, състав на Окръжен съд – Габрово, председателстван от съдия Костова, осъди Д.П. от Габрово на лишаване от свобода за държане на високорисково наркотично вещество с цел разпространение.

Подсъдимият бе признат за виновен в това, че на 7 април 2014 година на публично място – пред дискотека в централната част на Габрово, държал с цел разпространение 0,145 грама марихуана, на обща стойност 0,87 лева.

За извършеното престъпление габровецът бе осъден на 1 година лишаване от свобода, което наказание да изтърпи в затвор или затворническо общежитие от закрит тип при първоначален строг режим.

С оглед събраните по делото доказателства съдът призна подсъдимия за невинен в това по същото време и на същото място да е държал с цел разпространение още 0,163 грама марихуана, поради което го оправда в тази част от повдигнатото му обвинение.

Тъй като престъплението по настоящата присъда е извършено през изпитателния срок на предходно условно осъждане на подсъдимия (по НОХД № 45 по описа на Габровски окръжен съд за 2013 г. – за отглеждане на растения от рода на конопа и разпространение на наркотични вещества), на основание чл.68 ал.1 от НК съдът приведе в изпълнение и наказание от още две години лишаване от свобода, което следва да бъде изтърпяно от Д.П. при първоначален строг режим.

Присъдата подлежи на обжалване или протестиране пред Апелативен съд – Велико Търново в 15-дневен срок.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар