Новини|14.04.2016 9:52

Одобриха четири проекта на Община Севлиево

снимка: Община Севлиево

снимка: Община Севлиево

Четири проекта на Община Севлиево са одобрени за финансиране по Националната кампания „За чиста околна среда – 2016 г .“

Конкурсът на тема „Обичам природата – и аз участвам“ бе обявен от Министерство на околната среда и водите и Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда /ПУДООС/.

Един от проектите ще получи финансиране от 10 000 лв. и той е за изграждане на детска еко площадка в ж.к. „Атанас Москов“.

Община Севлиево ще извърши почистване, озеленяване и реконструкция на детската площадка. Освен това ще бъде изграден кът за отдих и облагородяване на прилежащите територии.

Останалите три проекта ще се финансират със средства от по 5 000 лв. Проектите са на ОУ „Христо Ботев“ в село Добромирка, ОДЗ „Слънце“с проект „Обновена среда – здрави, слънчеви деца“ и ОДЗ „Щастливо детство“ с проекта „Вълшебната гора“.

Целта на тези проекти е да се за създадат пространства и кътове за отдих за подрастващите, да се извърши залесяване и зацветяване, възстановяване или ремонтиране на детските и спортни съоръжения.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Етикети: , , , , ,
  • Споделете тази публикация:
  • Facebook
  • Twitter

Напиши коментар