Свържи се с нас

Икономика

Кои проекти ще финансират в Кампанията „За Чиста Околна Среда“?

снимка: Община Габрово, Архив

снимка: Община Габрово, Архив

Областен информационен център – Габрово информира за одобрените проектни заявления, подлежащи на финансиране в Кампания „За Чиста Околна Среда – 2016 г.“ на Министерството на околната среда и водите (МОСВ)

Сред постъпили 1217 проекта на Общини и Кметства с предложение за финансиране са 234 проекта със средства до 10 000 лв., сред които от област Габрово по реда на класиране са:

– Община Севлиево с проект „Изграждане на детска площадка еко площадка в ж.к. „Атанас Москов“
– Община Трявна с проект „По зелени и чисти междублокови пространства – повече здраве и радост за децата на Трявна“
– Община Габрово с проект „Изграждане на спортна площадка и кът за отдих в с. Стоевци“
– Община Габрово с проект „Облагородяване на детска площадка и изграждане на кът за отдих в с. Балани“
– Община Габрово с проект „Изграждане на спортна площадка и кът за отдих на ул. Радост“
– Община Габрово с проект „Изграждане на зона за спорт в междублоков терен на ул. Видима“
– Община Дряново с проект „Облагородено и красиво – село Царева ливада“

Сред постъпили 800 проекта на училища и обединени детски комплекси с предложение за финансиране са 127 проекта със средства в размер до 5 000 лв., сред които от област Габрово по реда на класиране са: Национална Априловска гимназия, с проект „Облагородяване и оформление на двора на Национална Априловска гимназия към улица „Иван Гюзелев“;  6 ОУ „Иван Вазов“ с проект „Природата при нас“ и ПТГ „Д-р Никола Василиади“, с проект „Здрави и силни“; ОУ ХРИСТО БОТЕВ, ДОБРОМИРКА КМЕТСТВО, СЕВЛИЕВО с проект „ДЕТСКА ПЛОЩАДКА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ“.

Сред постъпилите 638 проекта на детски градини с предложение за финансиране са 115 проекта със средства в размер до 5 000 лв., сред които от област Габрово по реда на класиране са: ОДЗ „Слънце“, гр. Севлиево с проект „Обновена среда – здрави, слънчеви деца“; ОДЗ „Щастливо детство“, гр. Севлиево с проект „Вълшебната гора“; ЦДГ „Детелина“, град Дряново с проект „Играем, учим и творим сред природата“.

МОСВ и ПУДООС изказват своята благодарност на всички участници в Националната кампания „ Чиста околна среда – 2016г.“ на тема „Обичам природата и аз участвам“ за тяхното старание, креативност и съпричастност към идеята за еднa по-красива и подредена България!

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Икономика

Близо половин милион лева неплатени глоби събра НАП

483 401 лева от неплатени глоби към различни институции събра НАП – Габрово от началото на годината, информираха местните данъчни. Това са глоби на лица, пропуснали да платят задълженията си към органите на съдебната власт, КАТ, Агенция „Митници“ и др.

Най-много, 139 000 лева, са събрали габровските данъчни за Министерството на околната среда и водите.

Над 105 хиляди лева са събраните просрочени глоби на КАТ и други органи на МВР. 49 000 лева са събрани до края на месец септември от неплатени такси, глоби и разноски по дела, които не са внесени в законния срок по сметките на органите на съдебната власт.

От НАП – Габрово препоръчват на фирмите или физическите лица периодично да проверява онлайн за задължения, дължими към НАП и предадени от други институции, както и за образувано изпълнително дело.

Директорът на Приходната агенция в Габрово Драгомир Кунев Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Това става с безплатния персонален идентификационен код (ПИК) и с електронен подпис (КЕП) в Портала за е-услуги на НАП.

От приходната агенция съветват всеки, който има просрочени задължения, да ги внесе доброволно в предвидените от Закона срокове, за да се избегне налагането на принудителни мерки за събирането им.

От местния офис на Агенцията напомнят още, че всеки гражданин или представител на фирма, който поиска издаване на удостоверение за наличие или липса на задължения към приходната агенция, се проверява за това дали не дължи някаква глоба.

В случай, че клиентът има такава, тя се вписва в документа. Удостоверения за платени данъци се изискват при участие в обществени поръчки, при банкови кредити, при издаването на лицензи и разрешения и много други.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Икономика

Рекорден брой посетители в музей „Етър” от началото на годината

Рекорден брой посетители са преминали през музей „Етър” през първите девет месеца на 2019 година. 196 150 българи и чужденци са присъствали на организираните от екипа на музея събития, разгледали са изложбите, разходили са се из музейните обекти.

снимка: Музей „Етър“

Само през септември през „Етър” са преминали 36 353 души. Това е месецът с най-много посетители през цялата година. Принос, разбира се, има Международният панаир на традиционните занаяти, проведен на 6, 7 и 8 септември, който привлече интереса на 15 233 души. Това е рекорд по посещаемост и за самия Панаир.

Музеят е бил интересен за публиката през цялата година, става ясно от обобщените данни за деветте месеца. 34 795 са посетителите през август, 25 719 през юли, 25 692 през юни, 31 620 през май. През пролетта музеят също е предпочитана дестинация за десетки хиляди българи и чужденци.

снимка: Музей „Етър“

Дори през зимата в „Етър” идват впечатляващо много хора. Екипът на музея очаква до края на годината да бъде надминат рекорда по посещаемост от последните 10 години, регистриран през 2016-та – 211 442 посетители.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Икономика

Възнагражденията на членовете на избирателни комисии не се облагат

Във връзка с предстоящите на 27 октомври местни избори, от офиса на НАП в Габрово информират гражданите на областта, че съгласно разпоредбите на Изборния кодекс, възнагражденията на членовете на районна, общинска и секционна избирателна комисия не се облагат с данъци по Закона за данъците върху доходите на физическите лица.

Поради обстоятелството, че тези доходи са необлагаеми, те не подлежат на деклариране в годишна данъчна декларация по чл.50 от ЗДДФЛ.

Членовете на избирателни комисии, за времето, необходимо за работата им в съответната комисия, се осигуряват като лица, упражняващи трудова дейност на изборна длъжност.

Осигурителните вноски на тези лица по Кодекса за социално осигуряване и Закона за здравното осигуряване са за сметка на държавния бюджет.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица