Свържи се с нас

Новини

Загуби за лидерите в АНЛ Габрово

ВАС Етъра, 2+2 и Палаузово/Интерпауър/ настъпват към челото

Published

on

снимка: АНЛ – Габрово

снимка: АНЛ – Габрово

Загуби претърпяха водачите в класирането на Английската неделна лига по футбол на Габрово в четвъртия кръг от плейофния полусезон на лигата. „Копакабана“ бе победен от тима на „2+2“ с 1:4, като над всички бе Александър Ковачев. Напористият нападател на отбора, наниза хеттрик, подаде за четвъртия гол на отбора, а огромната му мотивация му донесе и жълт картон в мача.

Вторият в класирането „Laziale“ допусна разгромна загуба от третия „ВАС Етъра“, с 8:1. В тази среща се развихриха младоците в тима на „макароните“. Сашо Аспарухов наниза четири гола, а Станислав Събев отбеляза хеттрик. Осмото попадение бе на Пламен Ацаров, реализирал с изключително красив удар, показвайки на младите естетиката и финеса на футбола.

В третата среща от Premier League „Палаузово“/Интерпауър/ победи „Ястребите“ със 7:3. В много емоционален и динамичен мач, изпълнен и с немалко нерви, по два гола за победителите вкараха Георги Павлов и Александър Маринов.

Така след четвъртия кръг разликите в точките между челниците станаха минимални и развръзката тепърва предстои. Начело е „Копакабана“ с 65 т., пред „ВАС Етъра“ с 62, „Laziale“ с 61, „2+2“ с 58, „Палаузово“/Интерпауър/ с 56, „Ястребите“ и „Приятели“ с по 48 т.

В Championship срещите този уикенд бяха много оспорвани и се решиха в последните секунди.

„Идеал Стандарт Видима“ и „Гипсострой 08“ изиграха много динамичен и интересен мач, изпълнен с многобройни голови ситуации, но не успяха да се победят, завършвайки 2:2. За севлиевци точни бяха Свилен Симеонов – Шеки и Тодор Стоянов, а за „Гипсострой“ отбелязаха Радослав Ковачев и  Траян Вилхелмов.

Събралият се в последния момент преди мача тим на „Ceratizit“ влезе на висока скорост в срещата с „Трите Хикса“ и още в третата минута Тихомир Танев откри резултата. До края и двата отбора се редуваха да пропускат, но в последната минута отново Танев оформи крайното 2:0.

c94185b64779d17874e1a271f95578ba

Изненадата дойде от тима на „Омега“, който в голяма драма, победи считания за фаворит отбор на „ФК Експрес“. След размяна на по един гол по време на мача в последната минута Даниел Галов донесе победата за своите с 2:1. Той вкара директно от тъч, почти от центъра на терена и след рикошет в съперник.

fc33b0137a21f809dfab7ae89442d44d

Наградите си получиха и авторите на най – бързия и най красивия гол на 3 кръг. За ювелирното си изпълнение Денислав Гинев от „Laziale“ си спечели стекче бира, а за своята бързина Георги Маврев от „Омега“ ще хапне вкусна пица по избор в пицария ФРЕШ.

През тази седмица предстои нова порция футбол на спортен комплекс Трендафила. В четвъртък от 20.00 ч., отложената си среща от първия кръг, ще изиграят отборите на „2+2“ и „Палаузово“/Интерпауър/.

В неделя от 12.00 ч., предстои и поредният, пети кръг от плейофния полусезон на АНЛ Габрово 2015/2016.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Култура

Концерт в Габрово на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев

Published

on

На 24-ти април в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово от 18.30 часа предстои концерт на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев.

През тази година се навършват 125 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров и 200 години от рождението на емблематичния чешки композитор – Бедржих Сметана.

По този повод тримата талантливи изпълнители се събират, за да направят турне в България, със знакови творби на двамата велики композитори. Датите на концертите са с начален час 18.30 часа, а входът за тя е свободен.

Концертите включват рядко изпълняваното Клавирно трио оп.4 на Владигеров, което той е написал едва на 17 години! То е и Първото българско трио за пиано, цигулка и виолончело. В програмата е включено още емблематичното Клавирно трио оп.15 от Бедржих Сметана.

Изключително респектираща и рядко изпълнявана програма. Тримата изпълнители Стоимен Пеев/цигулка, Атанас Кръстев/виолончело и Мартина Табакова/пиано, са добре познати на българската публика, изявени артисти, носители на престижни награди като „Кристална лира“ на СБМТД, „Музикант на годината“ на БНР за „Ансамбъл на годината“, „Златен век” на Министерството на културата, „Златно перо“ на агенция Кантус Фирмус за постижения в областта на културата.

Зареди още

Новини

Пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Новини

Костадин Костадинов и Даниел Петров ще се срещнат с жители на Дряново

Published

on

Председателят на ПП „Възраждане“ Костадин Костадинов, заедно с народния представител от Габрово Даниел Петров, ще проведат отворена среща с жителите на Дряново.

Тя ще се състои на 23 април, вторник, от 18.00 часа в конферентната зала на Бутиков хотел ВСК „Кентавър“.

На срещата ще бъде обсъдена актуалната политическа обстановка, предстоящите избори.

Присъстващите ще имат възможността да споделят идеи и да задават въпроси на лидера на „Възраждане“ и габровския депутат.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица