Любопитно, Новини|14.03.2019 11:08

Шпионски игри и мистерии в парк Маркотея и на пл. Възраждане

Общински съвет по наркотични вещества организира за трета поредна година инициативата „Заедно извън час“, насочена към ученици между 14 и 18 години, която има за цел да насърчи активния и здравословен начин на живот и да им представи различни алтернативи за свободното време. Тази година предстоят събития изпълнени с много приключенски дух и творческа креативност.

“Шпионски игри“

Всичко започва неочаквано, когато влизат специални агенти с известие за мистериозното изчезване на ваш приятел. Задачата на участниците е да разплетат случая. За целта ще получите секретни мисии, докато вървите по следите на извършителите. Тръпката е гарантирана до последната минута.

Дата: 1 април 2019, 13:30 часа
Място на провеждане: парк Маркотея

„Мистериите на Робърт Лангдън”

Включете се заедно със своите приятели в едно динамично приключение. Малцина знаят, че цялото творчество на Да Винчи от картини наброява едва 15. Далеч по – известен е факта, че е използвал кодове и шифри в много от разработките и творбите си. Дължината на разперените ръце на човек е равна на височината му, а разстоянието от брадичката до носа е равно на това от веждите до косата. Да Винчи е записвал наблюденията си в шифровани записи около рисунката на “Витрувианския човек”, стенописа “Тайната вечеря” и други произведения. Но от тези мъдрост и знания, можели да черпят само избраните – тези, които са доказали, че са достойни да пренасят тайните на времето. Впуснете се в тази изпълнена със забавление надпревара. Преминете успешно през изпитанията, докажете, че сте достойни за тайните на времето.

Дата: 2 април 2019, 13:30 часа
Начална точка – площад „Възраждане“

„Трасе на Индиана Джоунс“

Във всеки от нас – дете или пораснал възрастен се крие авантюризмът на Индиана Джоунс. Мистичната Quest надпревара идва и в нашия град, за ви изправи пред редица предизвикателства под формата на приключенски игри. Изживейте един незабравим ден, изпълнен с вълнение, усмивки и забавление, покорявайки въжето на Тарзан, изигравайки на живо Angry Birds и изучавайки изкуството на стрелба с лък.

Дата: 3 април 2019, 13:30
Място на провеждане: парк Маркотея

„Приятели на армията“

Участниците ще имат възможността да се запознаят с основните стрелкови оръжия на въоръжение в нашата армия, както и с основни положения при водене на точна стрелба. Ще имат също възможността да упражнят умения в стрелба с въздушна пушка и въздушен пистолет. Децата ще бъдат запознати с целите, мисията и задачите на българската армия, както и с основните положения при строевата и физическа войскова подготовка.

Дата: 5 април 2019, 10 часа
Място на провеждане: „Градинката с мечето“

„Тайните на Габрово”

„Тайните на Габрово“ е приключенска активност, която протича в градски условия. Участниците са в ситуация, в която трябва да разбулят тайни и загадки по пътя към крайната цел. Те посещават различни туристически обекти и забележителности, но не като туристи, а като откриватели. Разбулването на всяка загадка, води към друга и така до достигане на крайната цел.

Дата: 5 април 2019, 13:30 часа
Начална точка – площад „Възраждане“

„Сътвори и изживей своята приказка“ с актьора и режисьор Светослав Славчев

„Изживей своята приказка“ е двудневно обучение, в което се използват методите, техниките и похватите на театралното изкуство, които предполагат преживяване на ролята. Сценариите ще се създават от самите участници по важни за тях житейски ситуации и проблеми.

Дата: 5 и 6 април 2019, 10 часа
Място на провеждане: зала на Туристически информационен център

За записване и допълнителна информация можете да се свържете на телефон 0894426789; на адрес пл. „Възраждане“ № 3 (заден вход на зала „Възраждане“) или на онлайн адрес: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd94YCt-ZK1gCDpZIktfBUwgLQ3d3KIiWb7U0vOYkjUhKjd_A/viewform

Заявление за участие се приемат до 26 март 2019.


Следете ни и във Фейсбук на:

http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар