Култура, Новини|11.03.2019 9:39

Връчват наградата на Събитието на годината в областта на културата

снимка: Клуб на будителите, Архив

В четвъртък, 14 март, по време на специална церемония за пети пореден път в Габрово ще бъде отличено събитието в областта на културата, докоснало сърцата на габровци. Конкурсът „Събитие в областта на културата – Габрово, 2018“ приключва с награждаването на победителите.

Само едно ще бъде отличието Събитие на годината, но публиката и журито са определили и инициативата, спечелила електронния вот на габровци и предизвикателството за публиката. И тази година ще бъде връчена специалната награда на организаторите, като тя ще бъде предназначена за млада, високохудожествена инициатива.

Церемонията ще се състои в Библиотеката на Техническия университет от 18.00 часа в четвъртък. Със специалното участие на Хора на габровските момчета, подкрепян от Ротари клуб Габрово и изпълнения на Габровския камерен оркестър, носител на плакет от миналогодишния конкурс.

22 бяха номинираните събития участници в Петото, юбилейно издание на конкурса, който се провежда по инициатива на Клуба на будителите и се организира от читалище „Будителите 2017“, чийто колективен член е клубът, основал конкурса.

Изложби, спектакли, фестивали, концерти бяха включени в списъка. Най-много предложения имаше за Съботните евъргрини, Антологията „Стряха над Янтра“ – том 2-ри, спектаклите „Приключение в театъра“, Концертът на Музикална школа Талеви, изложбата „Светът според Тодор Цонев“ и т.н. Дали при гласуването, обаче“ тези предпочитания, ще бъдат водещи, ще разберем в четвъртък.

Повече от 1500 бяха участниците във вота, сред които и 8-членното жури.

Инициативата на НЧ“Будителите“ за възстановяване на Съботните евъргрийни в Габрово по проект на НЧ“Будителите 2017, съфинансиран от Програма „Култура“ на Община Габрово също бе сред номинираните и учатва в гласуването.

Тя получи висока оценка, както от публиката, така и от журито, но не може да се състезава за наградата от 500 лева, която ще бъде връчена по време на церемонията.

За участниците в проекта, за неговите идеолози и двигатели, ще остане удовлетворението, че габровци са отворили сърцата си за вечно зелените неувяхващи „парчета“, които възпитават художествен и музикален вкус у поколения наред.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар