Свържи се с нас

Крими

“Уволнителят” на Борисов “разкри” заговор на президента

Земеделският Щирлиц се вмъкнал в Лисичата бърлога, за да спаси Родината от попълзновенията на Първанов, БСП, ДПС и „Атака“

Published

on

След като почти уволни премиера Бойко Борисов, Яне Янев се е захванал с нов чутовен подвиг - да разкрива заговорите на отиващия си президент Георги Първанов.

След като почти уволни премиера Бойко Борисов, а заместникът му Атанас Семов набързо се чупи след “уволнението”, днес  видният политически оракул Янето Янев свърши ново чутовно геройство. Този път на “тихия политически фронт”. Защото Родината пак е опасност, а РЗС отново бди…

Със самоотвержеността на един същински Щирлиц баш “уволнителят” на Републиката разкри подмолен заговор на президента Георги Първанов. Зловещата цел на заговора е Първанов така да се залости на “Дондуков” 2, че дори Росен Плевнелиев да повика на помощ цялата налична магистрална техника да не могат да го измъкнат от бърлогата му и през февруари 2012-а. А какво ли се крие в тази бърлога, а? Този отговор го знае само Янето и добре, че е той, за да ни “светне и на нас под шапката”. “Първанов е най-лукавата политическа лисица на прехода след Луканов. Той играе двойни и тройни игри. За него всичко може да се очаква. Така както имаше несъвместимост между него и “Атака”, сега те са в един отбор“, крайно “аргументирано”, обясни стожерът на родната демокрация в сутрешния блок на bTV.

Ей на, с тия си думи домораслият политически Щирлиц окончателно ме извади от сладките сънища около 7,45-7,55 сутринта. Тогава сънят не е много полезен, но за сметка на това се услажда най-много, щото е нещо като дрямка и просъница. Но как да не зарежеш дрямката, когато от телевизора се материализират такива чутовни подвизи.

Щирлиц, истинският.

Вмъкнал се нашият земеделски Щирлиц в Лисичата бърлога, финтирал зиналата паст на вълчицата Зорница и, хоп, измъкнал оттам… Волен Сидеров барабар с целокупната “Атака”. Е, образно казано, разбира се. Защото горе-долу по този начин звучаха сензационните разкрития на Яне Янев от малкия екран. (Интересно как покрай президента в техния фокус се озова и “Атака”? Или е защото Янето и Волен имаха някакви търкания по “тънката част”? Ама, знае ли всичко човек…)

Гоцевата чета цели дестабилизиране на държавата чрез обмислен сценарий“, не се спря будната политическа съвест на Родината. А добре “обмисленият сценарий” всъщност е искането на 71 депутати от БСП, ДПС и “Атака” за касиране на президентските избори, което бе внесено преди 2 дни в Конституционния съд (КС). Цялата тази работа е сценарий, защото според субективното тълкувание на прочутия с крайно конституционните си действия като хвърляне на димки Янев “тяхното искане е инфантилно, некомпетентно и непозоваващо се на никаква фактология”.

Какво следва нататък? Тук ще се придържам към кристалната яснота на извора, за да не бъда обвинен в манипулация. “След първия вот не е искана ревизия на изборите, тъй като тогава Калфин е взел между 40 и 60% в крепостите на ДПС. След първия вот не чух никой да говори за касиране. Доган изпращаше целувки на БСП. БСП ги приемаше със зестрите. Къде бяха тогава да кажат, че вотът е опорочен и да сезират КС? Ако се стигне до решение на съдебната институция за ревизиране на вота, преди Росен Плевнелиев да е встъпил в длъжност, Георги Първанов ще продължи да управлява страната от президентското място. Това е и основната цел на БСП, ДПС и “Атака”. Така Яне Янев обрисува “добре обмисления сценарий”. Само не доуточни докога според плановете на заговорниците Лисицата смята да стои на “Дондуков” 2. Как оттам ще си търси място на последния ред на Конгреса на БСП – нещо, което преди по-малко от седмица същия този Първанов обяви, че смята да прави след 23 януари. И как Първанов така светкавично се е помирил със Сергей Станишев, че дори са намерили време да се сговорят заедно. Но да приемем, че не всичко в един заговор може да бъде разкрито пред широката публика наведнъж. Не за друго, а за да не й прилошее… От ужас. Или от смях.

За сметка на това, заговорът си има и План Б. “Ако пък това (касирането на изборите – б.р.) се случи след назначаването на кандидата на ГЕРБ, то би се стигнало до безпрецедентен случай без аналог, тъй като съществува конституционна празнота по въпроса. При подобен вариант ще се получи това, което наблюдаваме в Гърция и Италия. Политически различия все още съществуват между РЗС и ГЕРБ, но в тази тежка икономическа ситуация РЗС иска да помогне на държавата. Ако изборите бъдат касирани, това ще нанесе най-тежкия удар върху държавата за последните 22 години“, каза още Яне Янев.

По следите на изгубените субсидии…

При План Б някак много по-релефно изпъква саможертвата на земеделския ни Щирлиц. Той загърбва политическите различия с ГЕРБ. За да спаси Родината от италианско-гръцкия хаос, който й се готви. Е, може би, и в търсенето на едни загубени държавни субсидии в размер на 1 милион и 200 хиляди лева за национално-отговорната му партия. Защото скоро след като удари коляно пред почти уволнения Борисов, едно от първите му дела бе да засвидетелства публична подкрепа за Бюджет 2012 на неговия баш майстор – Симеон Дянков. (Двамата заедно дори се сбориха наужким и с могъщото МВР на Цветан Цветанов. За парите му, де.) Случайно или не обаче същият Дянков освен, че дава постни пици за народа, раздава и лачени субсидии за партиите, които си дружат с правителството. И особено, когато разкриват някой друг заговор с участието на кръвния Дянков враг. (Като цяло финансовият министър изобщо не може да бъде обвиняван, че не разполага с качествени политически събеседници. Или ще се среща с “Октопод”-а Алексей Петров въпреки забраната на премиера Борисов, или ще си хортува по бюджетни въпроси с Яне Янев, след като последният е уволнил де каквото свари.)

Прави впечатление, че тъгата по изгубените годишни субсидии здраво се е загнездила у нашенския Щирлиц, та той на няколко пъти я спомена в “Тази сутрин” на bTV. И си помислих дали пък това всъщност не е основното “политическо различие” между ГЕРБ и РЗС? Но знае ли човек? Неведоми са дебрите в ума на един Щирлиц, особено когато се е заел да вади лисици от бърлогите им. Да спасява Родината и да разкрива заговори.

Всъщност той забрави да спомене, че днес в 15 часа Първанов приема в Лисичата бърлога Рей Мейбъс – секретар на Военноморските сили на САЩ. Сигурно, за да обсъдят участието на Шести американски флот в заговора…

Но, сей, родни ми Щирлиц, сей, земеделецо, днес му е времето!

автор: Тодор Пройчев

АргументиБГ

 

Крими

Над 1 000 нарушения за скорост в региона само за седмица

Published

on

Общо 1 004 нарушения на скоростните режими бяха установени при полицейска операция, проведена през изминалата седмица в област Габрово. Резултатите от нея бяха обявени от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

От 15 до 21 април в габровския регион, както и в цялата страна, се проведе полицейска операция за контрол на скоростта по пътищата. Точките за контрол бяха съобразени по време и място с интензивността на движението и наличието на предпоставки за управление на МПС с превишена скорост.

Приоритетно се обхващаха местата и участъците с концентрация на пътнотранспортни произшествия, настъпили най-често поради несъобразена скорост.

От 00.00 до 23.59 часа на 19 април се проведе „24-часов маратон – Скорост“. Пътните полицаи използваха всички налични технически средства за контрол на скоростта както в светлата, така и в тъмната част на денонощието.

Операцията имаше за цел да фокусира вниманието към превишената скорост – една от основните причини за тежки катастрофи с жертви и ранени.

На 19 април по време на „24-часовия маратон – Скорост“ бяха констатирани 214 нарушения на скоростните режими.

В останалите дни от седмицата са установени общо 790 нарушения, като 546 са нарушенията в населени места и 244 в извън населени места.

Пътнотранспортните произшествия, настъпили през първото тримесечие на годината на територията на областта, които са в резултат от движение със скорости, превишаващи максимално допустимите и несъобразени с конкретните пътни и атмосферни условия, са общо 31, като 28 са с материални щети и 3 тежки ПТП с 5 ранени.

През изминалата година издадените фишове за нарушение на скоростните режими са общо 31 407, информират още от полицията.

Зареди още

Крими

Старши комисар Пламен Иванов е новият директор на ОДМВР – Габрово

Published

on

Със заповед на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов старши комисар Пламен Иванов е временно преназначен на длъжността директор на Областна дирекция на МВР- Габрово.

Днес новият ръководител на областната дирекция бе представен пред състава от изпълняващия длъжността главен секретар на МВР главен комисар Димитър Кангалджиев, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР – Габрово.

Старши комисар Пламен Иванов е роден на 01.12.1967 г. в Добрич. Завършил е висше образование в Шуменски университет „Епископ Константин Преславски“ и Великотърновски университет “Св. Св. Кирил и Методий”.

В системата на МВР постъпва през 1987 г. От 2020 г. изпълнява длъжността началник на Районно управление Трявна. Досегашният директор старши комисар Илиян Иванов е преназначен на друга длъжност в МВР.

Зареди още

Крими

Спряха пиян габровец без книжка на ранина при проверка в Дряново

Published

on

38-годишен габровец, с отнета за употребата на алкохол шофьорска книжка, бе засечен отново в нетрезво състояние зад волана. Срещу него е заведено бързо полицейско производство.

Пияният водач бил отбил за проверка в неделя, 14 април, 10 минути преди 08.00 часа в Дряново. Тогава екип на полицията, патрулиращ в града на Майстор Колю Фичето, проверил шофьора на лек автомобил „Пежо 206“.

Водачът бил тестван за алкохол, тъй като видимо изглеждал употребил. Техническото средство отчело 1.05 промила в количеството издишан въздух.

При извършената справка в информационните масиви на МВР проверяващите полицаи установили, че мъжът управлявала автомобила след влязла в сила присъда за управление на МПС след употреба на алкохол.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица