Свържи се с нас

Крими

Шоуто на ГЕРБ може и да продължи

При представянето на кандидата си за президент Борисов някак си прати цялата кампания в бъдещето – към 2016-а

Published

on

Кандидат-президентската двойка на Бойко Борисов едва ли ще успее да излезе от сянката на кандидата за президент през 2016-а. СНИМКИ: ИВАН СТОИМЕНОВ

В деня Х, когато Бойко Борисов трябваше да представи кандидата за президент на ГЕРБ, а той всъщност представи себе си, стана ясно, че битка ще има. През 2016 година. Тогава няма да чакаме 4 септември (денят, в който Цветан Цветанов се е запознал с Бойко Борисов), защото кандидатът вече е ясен. Борисов дори ни съобщи с нетърпящ възражение тон, че той ще е президентът ни след Плевнелиев.
Той обаче много греши. Първо, защото не подозира, че тогава и аз ще съм кандидат за президент. А е възможно да се кандидатира и неговият бодигард.

Борисов, който постоянно нарушава забраните си, и този път спази традицията. При представянето на кандидата за президент на ГЕРБ той

най-много използваше частицата “ще”, която забрани

Някак цялата кампания беше пратена в бъдеще време – в бъдеще неизвестно.
Мрачният Борисов в деня Х (4 септември) така и не обясни защо той не е кандидатът на ГЕРБ сега. Хората искаха да го чуят лично от него. Уплаши ли се или го уплашиха, та след много чудене пусна Плевнелиев с шейната. Смешно е да разказват как НСО му доставило костюм в  последния момент, а гримьорки работели извънредно в резиденция “Бояна”, за да приведат кандидата във вид, удобен за кандидатиране.

Всъщност Борисов нямаше кого друг да пусне. Първо “изгоря” любимката му Румяна Желева, която ако беше станала еврокомисар, сега с готовност щеше да дойде да се състезава с Кунева. “Изгоря” и Цветанов с 6-те апартамента. Кристалина Георгиева изобщо не иска да чуе за авантюрата “държавен глава”, но “под пагона” на Бойко Борисов. Йорданка Фандъкова и да иска, не може. От Цачева и Фидосова стана ясно, че нищо не става. А от Симеон Дянков – хептен…

Маргарита Попова

Може би по-успешна щеше да е двойката на Борисов в обратен порядък. Маргарита Попова – кандидат за президент, а Росен Плевнелиев – вице. Не винаги обаче нещо, което е добро за държавата, е добро и за Борисов. Попова е своенравна, има собствено мнение, познава закона и не винаги се подчинява на Борисов. Освен това много бързо би го засенчила като държавен глава и до 2016 година хората ще я харесват два пъти повече от Борисов. Това е много неприятна перспектива.

Докато Плевнелиев, под чиито буйни вежди не се вижда смее ли се или плаче, няма как да “убие” авторитета на лидера на ГЕРБ. Напротив, може да го подсилва периодично, повтаряйки подочути от Борисов реплики и кланяйки му се винаги, когато намери повод. Плевнелиев създава очакването, че през ден той ще притичва до “Дондуков” 1 за инструктаж, защото не върви някак следващият ни президент да му ходи на крака до “Дондуков” 2. Най-много между двете сгради на властта да изградят мост с европари и да се срещат някъде по средата. Че е така, личи още от началото на автомагистрала “Люлин”. “Днес му го казах, а преди 2 месеца, преди 2 месеца някъде, месец и половина, откривахме зад Перник един нов път и се возеше с мен Росен Плевнелиев, тогава му казах, че може би ще ми потрябва за президент”, призна Борисов в деня Х. Ще ми потрябва,

що за политическа наглост

Само че медиите вкупом се направиха, че не са чули детайлите от изказването на любимия премиер и затрупаха него и кандидатите му с удобни въпроси. А те едни усмихнати, напудрени, пухкави като пуделчета, обиколиха всички възможни тв студия. И без да кажат нищо, вдигнаха, според социолозите, рейтингите си.

Росен Плевнелиев

Анализаторите побързаха да обявят кандидатите за президент от реколта “2011″ за сиви, а предстоящата изборната кампания за скучна и безсъдържателна. Те обаче пропускат важен детайл. Имаме даден старт на кампания “2016″ и защо кандидатът й да не започне отсега да си прави шоу промоции. Например – като руския си колега Владимир Путин да поведе колоната от 50-ина рокери със своя триколесен Harley-Davidson, както стана по време на рокерския фестивал в Новорусийск, организиран от младежкото сдружение “Нощни вълци”. Може като френския президент Саркози да се ожени за манекенка-аристократка и да обере цялото внимание в следващата една година. Или пък, за да конкурира Берлускони, да предложи на Дарина Павлова да води шоу и по някоя българска телевизия, в която харесват Борисов, за да може той често да бъде гост на известната дама и да се съизмерва с италианския си колега.

При представянето на кандидат-президентската двойка на ГЕРБ

почти не стана дума за политика и това е най-симптоматичното

Плевнелиев, който два месеца си плюеше в пазвата и се молеше денем и нощем да не го кандидатират, нямаше какво особено да каже на публиката, освен че се надявал, че става за лидер. Я става, я не става!

Маргарита Попова пък говореше нещо в стил “няма да съм кукла като вицепрезидент”, без да има смелостта да заговори както подобава на един държавник, или поне на един кандидат за държавник. Тоест, да каже къде са слабите места на правителството и как тя ще му помага да ги преодолява. Нищо подобно не се случи, защото не върви някак да критикуваш и собствената си дейност. Вместо на думи, Попова наблегна на грима и визията на една преуспяла и самоуверена жена. Трудно й беше са стои в сянката на Плевнелиев – роля, която  поема за следващите 5 години, защото и тя самата си дава сметка, че е по-добрият кандидат от двамата. Тя дори е по-добра от кандидата за президент за изборите през 2016 година.

автор: Вероника Георгиева

АргументиБГ

Крими

Закопчаха две жени заради пико, сред тях 42-годишна от Поповци

Published

on

В Габрово и Севлиево се проведе специализирана полицейска операция, имаща за цел противодействие на престъпления, свързани с употребата и разпространението на наркотични вещества. В хода на акцията бяха задържани две жени, съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

На 21 март, около 23.10 часа, в Габрово, била спряна за полицейска проверка 42-годишна жителка на село Поповци. Жената придобила и държала в себе си жълто кристално вещество, реагирало при полевия наркотест на метамфетамин.

По случая било образувано бързо производство.

Ден след ареста ѝ, на 22 март, около 23.30 часа, в Севлиево за полицейска проверка бил отбил “Ситроен Ксантия“, управляван от 23-годишна местна дама. На място била извършена проверка за употреба на наркотици, като техническото средство отчело положителен резултат за метамфетамин.

Младата жена се съгласила с показателите на техническото средство и отказала кръвна проба.

По случая е образувано бързо производство.

Зареди още

Крими

Две коли се удариха край Габрово

Published

on

Две коли се сблъскаха в района на кръстовището, от което започва околовръстният път на Габрово, близо до село Донино, на което бяха въведени мерки за повишаване на безопасността му чрез гъвкави ограничители.

За щастие при инцидента няма жертви и пострадали, нанесени са единствено материални щети по автомобилите.

Катастрофата е станала в неделя, 24 март, в часовете около обед, информира до „Габрово Нюз“ читател на медията, който ни изпрати снимка от мястото на произшествието.

Сблъскали два немски автомобила: „Опел“ и „Фолксваген“, и двата червени на цвят. За пътния инцидент за „Габрово Нюз“ потвърдиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

По данни на полицията пробите за алкохол на участниците в катастрофата са отрицателни.

„Опел“-ът, със старозагорска регистрация, е идвал от посока Севлиево и се е движел към село Донино, като в зоната на кръстовището се сблъскал с „Фолксваген“-а, каращ по главния път Габрово – Велико Търново.

Зареди още

Крими

77 нарушения на пътя през нощта само за този уикенд в региона

Published

on

77 нарушения на пътя през нощта констатираха органите на реда през отминалия уикенд при специализирана полицейска операция по безопасност на движението. Резултатите от акцията бяха обявени днес от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

Засилените проверки за установяване на водачи, управляващи автомобили след употреба на алкохол, наркотици и установяване на неправоспособни водачи, се проведоха в периода от 15 до 17 март, за времето от 21.00 до 03.00 часа на територията на цялата област Габрово.

Целта на акция бе намаляване на пътнотранспортния травматизъм чрез превенция и контрол на нарушения, водещи до тежки пътнотранспортни произшествия.

В хода на операцията бяха извършени проверки за установяване на водачи, управляващи след употреба на алкохол, наркотици или техни аналози, установяване на неправоспособни водачи, използването на обезопасителни колани от водачите и пътниците на МПС, ползване на обезопасителни системи за превоз на деца в МПС.

От петък до неделя бяха извършени проверки на общо 312 автомобила и 361 лица. Констатираните нарушения са 77, за които полицаите съставили 9 акта и наложили 68 глоби с фиш.

Установен е бил един водач, шофирал след употреба на алкохол, като дрегерът отчел 2.19 промила. Нарушенията за неизползване на обезопасителни колани са 3, а 1 бил санкциониран за превоз на дете без обезопасителна система.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица