Крими, Новини|03.12.2018 10:25

Осъдителни присъди по три дела на прокуратурата в Габрово

Снимката е илюстративна

Три осъдителни присъди бяха постигнати от Районната прокуратура в Габрово, съобщиха от Апелативна прокуратура – Велико Търново.

По обвинение на Районна прокуратура – Габрово и след постигнато споразумение в съдебно заседание С. Т. бе осъден на шест месеца лишаване от свобода, изпълнението на което е отложено за срок от три години и на една година и осем месеца лишаване от право да управлява МПС, за това, че на 01.12.2017г. на пешеходна пътека на ул.“Свищовска“ в Габрово, при управление на товарен автомобил „Форд Транзит” нарушил правилата за движение и по непредпазливост причинил средна телесна повреда на Р. Д.

След постигнато с прокуратурата споразумение в съдебната фаза К. П. бе осъдена на шест месеца лишаване от свобода, изпълнението на което е отложено за срок от три години, за това, че от неустановена дата до 30.05.2017 г. засяла и отглеждала в обитавания от нея апартамент в Габрово, растения от рода на конопа в нарушение на Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, като обща стойност на растителната маса в размер на 418, 50 лева.

По обвинение на Районна прокуратура – Габрово и след постигнато споразумение в съдебно заседание Р. А. бе осъдена на седем месеца лишаване от свобода при строг режим, за това, че на 04.08.2017 г. от къща, находяща се в Габрово, при условията на опасен рецидив, отнела чужда движима вещ-мобилен телефон марка „Lenovo“, на стойност 250 лева, от владението и собственика, без негово съгласие, с намерение противозаконно да го присвои.

Споразуменията имат последици на влезли в сила присъди.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар